Adventkoguduse vastus Londoni ja Stockholmi terrorirünnakutele

Avaldatud 13.4.2017, tõlkija Ly Kaasik, allikas TEDNews

Adventistid üle kogu Euroopa leinavad taas kord inimelude mõttetu kaotuse ja vigastuste pärast, mille tõi endaga kaasa 22. märtsil 2017 Ühendkuningriigi parlamendihoonete lähedal toimunud rünnak. Eriliselt tunneme kaasa neile ja palvetame nende perekondade ning üksikisikute pärast, kelle elu see tragöödia mõjutas.

Vastusena rünnakule ütles pastor Ian Sweeney, Seitsmenda Päeva Adventkoguduse president Ühendkuningriigis ja Iirimaal: „Adventistid mõistavad hukka kolmapäevase terrorirünnaku Londonis ning me leiname traagilise ja mõttetu inimelude kaotuse pärast, mida see kaasa tõi.

Kuigi me ei peaks spekuleerima motivatsioonide üle selle hirmsa teo taga, paistab see olevat rünnak Briti valitsuse ja demokraatia vastu ning kahjuks kaotasid oma elu süütud inimesed, sealhulgas üks politseinik. Uskliku kogukonnana on meie mõtted ja palved kõigi leinajate perekondade ja sõpradega.“

Sellel hingamispäeval kutsume koguduse juhte üles korraldama palvusi perekondade eest, kes on mõne oma lähedase kaotanud, ning paljude inimeste eest, kes on ikka veel haiglas ja kogu sündmusest vapustatud.

Pastor Raafat Kamal, kes juhib adventkogudust terves Trans-Euroopa divisjonis, sealhulgas Ühendkuningriigis, avaldas kaastunnet enda ja oma kolleegide nimel paljudest riikidest, mida ta esindab. Oma kaastundeavalduses tõi ta esile selle, et kuigi me elame süngel ajal, on meie elus siiski lootus, hoolitsus ja mõte. „Me ei lase sellistel tegudel ennast lüüa,“ ütles ta, „vaid tunneme pigem veel rohkem sundi jagada Jumala armastust, mis võib puudutada ja muuta igaühe elu.“


Taaskord on Euroopa kannatanud argpüksliku terrorirünnaku all, kus süütuid inimesi on ärandatud sõidukiga alla aetud, seekord Stockholmi kesklinnas. Seitsmenda Päeva Adventkoguduse Uniooni kontor ja Stockholmi kesklinna adventkogudus asuvad ainult ühe kvartali kaugusel Drottninggatanist, Stockholmi peamisest jalakäijate tänavast, kus varastatud veoki juht sõitis surnuks vähemalt neli inimest ja vigastas hulgaliselt teisi reede pärastlõunal, 7. aprillil toimunud rünnakus.

„Adventkogudus mõistab tugevalt hukka rünnaku meie vabaduse vastu, mida me täna Stockholmis kogesime,“ ütles uniooni president Göran Hansen oma avalduses. „See on uus ja traagiline meenutus sellest, et elame maailmas, kus äärmuslased saavad näiteks muuta meeldiva kevadise jalutuskäigu jalakäijate tänaval kaoseks ja õudusunenäoks. Me leiname koos nendega, kes kaotasid täna kalli pereliikme, töökaaslase või sõbra, ja palvetame, et nad leiaksid lohutust.“

Rootsi adventkoguduse peakorteri kontor, ainult ühe kvartali kaugusel Drottninggatanist, kus Stockholmi rünnak toimus. [Foto: Rainer Refsbäck]

Uniooni kontori töötajad ja teised adventistid, kes Stockholmi kesklinnas töötavad, lähevad mööda Drottninggatanit iga päev tööle ja koju. Uniooni kontor teab, et paljud adventistid olid rünnaku ajal lähipiirkonnas. Samas, nii palju, kui teada on, ei ole keegi neist viga saanud.

„Paanikasse sattumise asemel uuendame oma veendumust ja indu levitada lootust paremale maailmale koos meie Issanda ja Jumalaga,“ lisas Hansen.

Stockholmi rünnak toimus ainult kaks nädalat pärast sarnast sündmust Westminsteris, kesk-Londonis. Kogudusena pöörame suurt tähelepanu tragöödiatele Süürias, Venemaal ja hiljuti kopti kirikutes Egiptuses ning oleme teadlikud mõttetutest agressiooniaktidest liiga paljudes maailma paikades. Me palvetame kõigi nende eest, keda rünnakud on mõjutanud, ja seisame palju suurema inimgrupi eest, kes töötab väsimatult, et leevendada kannatusi ja vaenu, ning otsib konfliktile rahumeelset lahendust.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat