Adventnoored kogu Euroopas ütlesid, et "armastus" on tegusõna

Avaldatud 10.4.2023, allikas TEDNews

Seitsmenda päeva adventistide koguduse noored tähistasid üle kogu maailma laupäeval, 18. märtsil iga-aastast ülemaailmset noortepäeva (GYD). Ainuüksi Trans-Euroopa divisjonis (TED) toimus 56 projekti. Algatuste valik ulatus puuviljade jagamisest ja tasuta kallistustest Hollandis kuni emadepäeva tähistamiseni Inglismaal. Lisaks paljudele teistele algatustele kutsus GYD inimesi istuma ja puhkama Serbia tänavatele paigutatud hingamispäevasohvale või laulma koos kooriga Poolas.

Kuigi kõik algatused üle Euroopa ja kogu maailma olid erinevad, oli neil kõigil sama eesmärk: jagada kogukonnaga Jeesuse armastust. Lõuna-Inglismaa konverentsi (SEC) stuudi otseülekandes ütles TEDi noortejuht Dejan Stojkovic vaatajatele: „Ma loodan, et te tunnete meie noorte energiat, kes teenivad ja on Jeesuse käed ja jalad seal, kus nad on."

Serbia pealinnas Belgradis paigutasid adventnoored ühe tänava äärde hingamispäevadiivani, mis sümboliseerib vajadust füüsilise, vaimse ja emotsionaalse puhkuse järele. Juhtumisi oli see asetatud just sellisesse kohta, kus sai end pildistada ka üks pruutpaar. Tegevusterohke päeva lõpus kogunesid noored Hubi noortekirikusse, et kuulata Serbia ADRA direktori Igor Mitrovići inspireerivat sõnumit.

Põhja-Iirimaal Belfastis, mis on osa Iiri misjonist, astusid noored ja nende juhid Philani Dube ja Kevin O'Brien sammu lähemale oma kogukonnale Lisburn Roadil Belfastis. Nad pakkusid suppi ja sooja jooki piirkonna üliõpilastele ja tervishoiutöötajatele. Paari tunni teekonna kaugusel lõuna pool, Dublini äärelinnas Ranelaghis, tähistasid noored päeva tegevusi tordiga; enne seda olid nad jaganud tänavatel ja lähedalasuvas pargis ilusaid nartsissikimpe.

Hollandi noored jagasid kohalikule kogukonnale õunu, aga ka teisi puuvilju ning mitteriknevaid toiduaineid.  Seda tehes kõndisid nad ringi ja laulsid: „Ta on minu kõrval, Jeesus – Ta kõnnib minuga!".

Londoni äärelinnas Lewishamis pakkusid noored oma kiriku ees kuuma jooki ning külastasid hooldekodu ja eakate hooldekodu. Lublinis Poolas kasutasid noored osa päevast ülistus- ja jumalateenistustegevuseks.

„Me loodame ja palvetame, et ülemaailmne noortepäev innustab kogudust suhtlema oma kogukonnaga Kristuse nimel kogu aasta vältel," ütlesid kogudusejuhid.

Jaga Facebookis
Lingid
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat