Noorte nädalavahetus Võisikul

Avaldatud 4.4.2023, autor Epp Randlepp

18. märtsil toimus Põltsamaal Võisikul noorte nädalavahetus, mille organiseeris Krõõt Lõbus. Noored Eesti igast otsast said kokku ja veetsid toredasti aega. Koos otsustasime, et ajakava on võrdlemisi vaba, kuid et söögi- ja väljasõiduajad paneme vastavalt osalejate soovidele paika. Koos tähistasime ühe noore sünnipäeva, vestlesime, mängisime lauamänge, käisime saunas, tegime lõket, jalutasime looduses, lugesime noorte palvenädalat ja sõime maitsvat toitu.

Nädalavahetuse eesmärk oli koos toredalt aega veeta, uurida Jumala Sõna ja näha sõpru, keda võibolla nii tihti ei näe. Nädalavahetus oli üles ehitatud nii, et reedel tulime kokku, sõime, peale mida lugesime noorte palvenädalat ja siis oli vaba aeg, mille käigus sai mängida lauamänge ja lõkke ääres olla. Krõõt kinkis igale osalejale uue Meie Aja ja märkmiku pliiatsiga, et oleks midagi piiblitunni ajal kätega teha. Laupäeval oli peale hommikusööki väike piiblitund ning pärast seda leidsid kõik endale mingi tegevuse kuni lõunani. Mina näiteks mängisin Merikese ja Keviniga Jengat, mis oli väga tore. Peale lõunat jaotasime endid autodesse ja sõitsime lähima loodusraja juurde ning tegime tiiru ümber südamekujulise rabajärve. Kui loodusrajad olid end ammendanud, sõitsime tagasi Võisikule ja sõime õhtust, peale mida oli piiblitund gruppides. Sealt edasi tekkisid vestlusgrupid ja saunagrupp. Krõõda kaudu tean, et toimus koosolek, kus arutati juba olnud ja tulevasi noortega seotud üritusi. Koosolek olevat hästi läinud ja päris mitmed inimesed liitusid neti teel, et osa võtta.

Piiblitundides arutlesime teemade üle nagu „Kuidas saada Jeesuse sarnaseks“ (Galaatlaste  5:22, 23), ja „Armastus“ (1. Johannese 4:12 ja 1. Korintlaste 13:13) ning proovisime vastata Meie Ajas esitatud teemakohastele küsimustele.

Nädalavahetuse üldmulje oli tore ja usun, et teised osalejad nõustuvad selle arvamusega. Arvan, et üritus saavutas oma ettenähtud eesmärgi, et kõik veetsid tähendusrikkalt aega ja et sarnaseid üritusi tasub veel korraldada. Järgmine noorte nädalavahetus leiab aset 19.–21. mail Kuuri talus Võisikul.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat