TEDis alustas tööd digievangelistide foorum

Avaldatud 25.1.2023, allikas TEDNews

Mis on digievangelism? Tehke kiire otsing Google'is ja klõpsake esimesel lingil, et uurida töötaja rolli kohta ärimaailmas, mis toob esile digitaalselt suhtlemise voorused ja vajaduse. Rõhk on selgelt sõnal "digitaalne".

24. jaanuaril kohtus Trans-Euroopa divisjoni (TED) grupp digievangeliste, et leida võimalusi üksteise toetamiseks ja abistamiseks. Kuid nende kire ajend ei ole mitte niivõrd sõna "digitaalne", vaid "evangelism".

Esimesel kohtumisel, mille võõrustajaks oli Vanesa Pizzuto (TEDi meedia- ja kommunikatsioonijuhi asetäitja), kelle visioon on luua TEDi digievangelistide võrgustik, keskenduti taustatööle. Uuriti, kes juba jagavad evangeeliumi digitaalse meedia kaudu? Kas me saame leida võimalusi koostööks ja üksteise toetamiseks? Millised ressursid on meie vastavate teenistuste toetamiseks?

Esimesena rääkis Timo Flink (Soome liidu kommunikatsioonijuht), kes juhib ka Soome Hope Channel’it.

Iain Irvine Iiri misjonist on sama entusiastlik ja kirglik Kristuse sõnumi levitaja. Ta on aastaid juhtinud Belfasti koguduse veebilehte ja jumalateenistuste voogedastust, kuid nüüd soovib minna videote arendamise juurde ning luua uue sisu loomiseks kirjutamisklubi.

Frida Pascal-Röhken vastutab Rootsi liidu sisekommunikatsiooni eest, ta on laiendanud oma teenistust, otsides evangeeliumi jaoks sobivat sisu. Praegu koostab ta videosarja, milles osalevad noored täiskasvanud, kes räägivad vaatajatele arusaadavas keeles, mida tähendab Kristuse järgimine

Osalejate ühisel arutelul märkis Weiers Coetser (Šoti misjoni kommunikatsioonisponsor), et tema kogemused on julgustavad. "Me räägime häid lugusid, kuid meie loominguline meediatoodang on praegu piiratud." Ta loodab, et ühises võrgustikutöös saab ta neid oskusi arendada.

2022. aasta GAiNi loomingulise videokonkursi võitja Doreen Lohr rääkis, kuidas ta ehitas üles oma veebilehe "Kristlik, kuid praktiline", et rääkida oma usust. Lisaks jagab ta evangeeliumi ka TikTokis ja YouTube'is. Lohr loodab, et selle uue võrgustiku kaudu saab ta ühendust teiste TikTokis osalejatega, et koos teenistuses kasvada ja luua osadust.

Evangelistid on alati vajanud oma missiooni täitmiseks vahendeid. Kuna see pole teisiti ka digievangelistide puhul, võeti aega, et uurida TEDi kaudu saadaolevaid vahendeid. TEDil on loovisikutele eraldatud fond, millest toetatakse teavitustööd ja misjoniprojekte.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat