Noorteosakonna tööst

Avaldatud 3.10.2016, allikas Meie Aeg

Eesti liidu noortenõukogu koosseisus Mairo Tutk (noortejuht), Liisu Jallai, Jaanus Jallai, Vallo Põldaru ja Tiina Otsa (osaleb laekurina) on pärast nõukogu asutamist kokku saanud kahel korral: augusti lõpus ja 17. septembril. 18. septembril toimus ka üle-eestiline noortejuhtide kokkusaamine.

Noortenõukogu koosoleku päevakorras olid erinevad üritused ja plaanid seoses noorteosakonna tööga. Tuleval hooajal on noorteosakonna plaanis mitu ettevõtmist: koguduste rajamise konverents Pärnus 28.–30. oktoobril, adventkoguduse Euroopa noortekongress Valencias 1.–5. augustil 2017, pallipäev Põltsamaal 13. novembril, noortelaager 2017. Lisaks ürituste korraldamisele ja neist osavõtmisele arutleti noorteosakonna tulevikuplaanide üle. Et noored saaksid üheskoos plaane ja eesmärke sõnastada, selleks saadakse 26.–27. novembrini kokku Haapsalus noorteosakonna visioonikoosolekul.

Ühe päevakorrapunktina arutati selle üle, kes nimetada Eesti Kirikute Nõukogu noortenõukokku kui adventkoguduse esindaja. Ühiste arutluste tulemusena otsustati EKNi noortenõukogu liikmekandidaadiks nimetada Meeri Martinson. Selle valiku peab kinnitama ka liidu nõukogu. EKNi noortenõukogu töös osaleb ka Mairo Tutk.

Järgmise aasta noortelaagri toimumispaik ja -aeg selgub siis, kui liidu nõukogu kinnitab tulevase aasta kalenderplaani.

18. septembril toimunud noortejuhtide kokkusaamisel rääkisid noortejuhid oma kohaliku koguduse noortetööst, ühiselt vaadati üle ja tehti plaane tulevaks aastaringiks. Noorteosakonna esimene suurem ettevõtmine on koguduste rajamise konverents Pistik oktoobri lõpus Pärnus. Novembris on kavas pallipäeva Põltsamaal, mõeldakse ka ühisele aastavahetusele ning misjoniüritusele ja noorte kongressile, mis toimub järgmise aasta suvel Hispaanias. Praegu otsitakse võimalusi, kuidas võimalikult paljud noored noortekongressist Hispaanis osa saaks võtta.

Päeva teises pooles jagati mõtteid ja arvamusi ning ideid tulevaste ürituste osas. Arutleti ka noortetöö mureküsimuste ning noortenõukogu töö teemal.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat