ADRA avas Zimabwe evangeelse seminari raames 12 uut kaevu

Avaldatud 22.5.2015, allikas Adventist Review

Kõigepealt oli tasuta arstiabi, seejärel evangeelne seminar. Ja nüüd vesi.

Kahenädalane seminar, mille raames Zimbabwe linnas Chitungwizas jagatakse sõnumit Jeesusest, jätkus neljapäeval ADRA 12 kaevu avamisega. Kaevud tagavad kogukonnale puhta joogivee olemasolu.

„Me teostame terviklikku tervisetööd,” ütles üleilmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson, kes lõikas linti kaevu avamise tseremoonial.

Terviklik tervisetöö tähendab adventkoguduse eesmärki täita kogukondade füüsilisi ja vaimulikke vajadusi.

Chitungwiza linnas elab umbes 365 000 inimest, linn asub umbes 30minutlise sõidu kaugusel pealinnast Hararest. Viimasel ajal on Chitungwiza linnast saanud adventkoguduse tegevuse keskus.

13. mail avati kohalikus ostukeskuses tasuta kliinik, kus vabatahtlikena töötas 180 inimest. Kohalikele pakuti diabeedi testimist ja vähi- ning südamehaigust skriiningut, psühholoogilist kontrolli, hambaraviteenuseid, toitumisnõustamist ja suitsetamisvastast programmi. Lähedalasuvas haiglas teostati ka kirurgilisi protseduure.

Tasuta kliinik paneb uksed kinni 29. mail, praeguseks on ravi saanud üle 13 000 patsiendi.

„Patsientide arv on uskumatu!” sõnas Wilson. „See on palju rohkem, kui korraldajad esialgu ootasid. See ettevõtmine on olnud Jumala auks väga edukas!”
Kliinikus käinud inimesi kutsuti õhtustele seminariüritustele, mis algasid 17. mail. Wilsoni kõnet tuli kuulama 12 000 inimest, nüüdseks on rahvahulk kasvanud 20 000ni.

Veel 17 Zimbabwe linnas on läbi viidud evangeelseid kohtumisi, mis kõik on kõrghetk kuuajastele ettevalmistustele, mille käigus viidi läbi umbes 5000 piiblitundi piirkonnas.

Kaevu avamisel osales ka Zimbabwe tervise- ja laste heaolu minister Douglas Mombeshora, kes tänas ADRAt ja adventkogudust inimeste elu parandamise nimel töötamise eest. Teised 11 kaevu paiknevad riigi eri paigus.

 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat