ADRA Soome pakub toitu inimestele, kel on vajaka

Avaldatud 6.2.2023, allikas TEDNews

„Minu esimene kord supiköögis oli veidi üle kahe aasta tagasi. Hiljuti tutvusin adventkogudusega ja mul paluti liituda ADRA (koguduse arengu- ja abistamisagentuur) toidujagamise projektiga. See kogemus meeldis mulle nii väga, et nüüd teenin regulaarselt supiköögis, vastutades kord kuus Oikose noorte täiskasvanute kogukonnale toidukottide ja supi jagamise eest. Vahel liituvad meiega uued inimesed, kes on huvitatud supiköögis töötamise kogemusest ja soovivad erineval moel abiks olla," ütleb Linda Helin, Soome ADRA vabatahtlik.

Supiköögis valitseb soe ja kogukondlik õhkkond. Vabatahtlikud teevad kõvasti tööd, et valmistada maitsvaid toite ja häid toidukotte, võttes samal ajal aega külastajatega vestlemiseks ja nende lugude kuulamiseks. Nende eesmärk on rahuldada külastajate füüsilisi ja ka emotsionaalseid vajadusi. Külastajate jaoks on supiköök tõeline varjupaik, pelgupaik igapäevaste probleemide eest, koht, kus nad saavad sooja sööki, kohtuvad sõpradega ja saavad suhelda.

„Supiköök on lihtne viis teenimiseks ja ADRA tegevusega tutvumiseks. Soovitan soojalt vabatahtlikuna supiköögis töötamist kõigile, kes on huvitatud ja soovivad levitada head tuju ning anda inimestele põhjust naeratamiseks," lõpetab Helin.

ADRA Soome ja ADRA Euroopa korraldavad koos oma piirkondlike partneritega Soome eri paigus toidutarneid, pakuvad hommikuputru, ühised söömaaegu supiköögis ning jagavad tasuta riideid ja kodutekstiili. Igal aastal jagab ADRA umbes 80 000–100 000 kilogrammi toitu, millega toetatakse kuni 40 000 Soome peret.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat