Noorte täiskasvanute nädalavahetus Jyväskyläs

Avaldatud 28.11.2022, autor Erkki Kask

Soomes Jyväskyläs oli 18.–20. novembril noorte täiskasvanute nädalavahetus ehk lühendatult nap (soomekeelsete sõnade esitähtedest). Teemaks oli „Valvake“.

Ühes kõnes tõi peakõneleja Mike välja võrdluse “nap” (uinak/uinakut tegema ing k) ja valvamise vahel ning seletas seda ka kümne neitsi tähendamissõna vaatenurgast: neitsid pidid valgustama teed…

Noortepäevade toimumiskohaks oli üks kool. Sealsamas sai ka magada ja pakuti süüa. Hingamispäeva pealelõunal toimus väike jalutuskäik-palverännak läbi metsatuka. Peatuskohtades valis keegi grupist paberitükikese, millel oli kirjas, mille/kelle eest palvetada ja kuidas seda teha. Kuna ilmad kippusid juba külmaks minema, said kõik sooja, kui ühes punktis tuli lätsumängu moodi tegevus. Mängukaaslase vabastamiseks tuli tema eest palvetada.

Toimusid ka töötoad. Oli valida nii inglis- kui soomekeelsete vahel ja teemad olid huvitavad ning kõnelejad suutsid kuulajaid vestlusesse haarata.

Pühapäeval oli viimane kõne ja toimus saalihokiturniir. Eestlaste kohalolu tegi sealsetel korraldajatel meele rõõmsaks ja nad ootavad meid külla teinegi kord.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat