Austraalia noortegrupp käis abis Soome mõjukeskusel

Avaldatud 26.4.2023, allikas TEDNews

Rühm Austraalia noori käis hiljuti Soomes Koivikko elustiilikeskuses vabatahtlikena abiks. 40 noort täiskasvanut aitasid Koivikko meeskonda mitmete renoveerimisprojektide juures, Mikkeli kogukonna abistamisel ja erinevate kohalike koguduste jumalateenistuste juhtimisel.

Kinnistu, millele Koivikko elustiilikeskus on ehitatud, oli kunagi riiklik internaatkool, mille ostis Soome kohalik kogudus. Austraallase, Koivikko vabatahtliku Kyle Morrisoni sõnul on kohaliku koguduse soov „luua kogukonna mõjukeskus, õpetada elustiilimeditsiini põhimõtteid ja edendada evangeeliumi".

Vabatahtlikud töötasid meeskondadena, igaühele oli määratud rühmajuht. Meeskonnad töötasid määratud projektide kallal kahes vahetuses: hommikul ja pärastlõunal, valmistades ruume erinevateks eesmärkideks. Erinevate projektide hulka kuulusid elektritööd, vannitoa ja ülemise korruse renoveerimine

Avondale'i ülikooli üliõpilane Kate Simpson rääkis, et tema aeg Koivikkos kulus värvimisele, samas kui teised „lõhkusid kappe välja, kaapisid seintelt tapeeti maha, lihvisid. Mina aitasin ka köögis ja lapsehoidmisel osakonnas, et teised saaksid tööd teha."

Lisaks renoveerimisele oli meeskonnal võimalus teha teavitustööd. „Üks ettevõtmine oli püstitada kohalikku kaubanduskeskusesse stend, kuulutasime seal, et pakume inimestele õlgade massaaži, tervislikke magustoite ja kutset Koivikko terviseprogrammi," rääkis Simpson.

Väiksemad meeskonnad osalesid ka kirjakastisõidus, millega toimetati inimestele lugemismaterjali. Selle teavitustöö tulemusena registreerus 22 inimest reklaamitud terviseprogrammile ja kaks inimest soovisid saada raamatu „Suur võitlus".

Avondale'i ülikooli koguduse abipastor ja misjonireisi korraldaja Morgan Vincent ütles, et reisi tipphetk oli selle vaimulik aspekt. „Iga päev peetud jumalateenistustel võis kogu selle umbes kahe nädala jooksul, mil me siin olime, tunda, et inimesed kasvasid usus. Kui paned inimesed õigesse keskkonda, saavad nad ainult kasvada," ütles ta.

Paljud noored võtsid endale kohustuse osaleda ka oma kohaliku koguduse misjonitöös.

„Me tõesti soovime, et meie kohaliku liidu ja Koivikko vahel tekiks partnerlus ja me soovime, et tulevikus toimuks veel palju selliseid reise," lisas Vincent.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat