ADRA Norra haru kogus rekordsumma annetusi

Avaldatud 12.3.2021, allikas TEDNews

Vaatamata pandeemiast tingitud piirangutele on adventkoguduse arengu- ja katastroofiabi organisatsiooni (ADRA) Norra haru kogunud oma iga-aastase kogumiskampaania käigus rekordilise hulga annetusi arengumaadele. Kogusumma on 570 000 USA dollarit. „Me oleme nii üllatunud kui ka väga õnnelikud,“ ütles ADRA Norra juht Birgit Philipsen.

Adventkogudusel on Norras pikaajaline tava koguda ukselt uksele käies annetusi ADRA projektidele. Praeguste piirangute ajal kartis juhtkond, et annetuste arv langeb, mis avaldaks halba mõju haridus ja arenguprojektidele, mida selle rahaga toetatakse.

ADRA pani koostöös Norra Hope Channeli ja Norra koguduste uniooniga kokku plaani, kuidas innustada kogudusi leidma annetuste kogumiseks teistsuguseid viise peale ukselt uksele käimise. Julgustust leiti kõigi liikmete kaasatuse algatusest. 2020. aasta novembris oli selle tarvis ADRA eestvõttel Norra Hope Channelis otse-eetris kahetunnine programm. Selle programmi eel näidati videoklippe, mis julgustasid koguduseliikmeid ADRA projektis osalema.

See plaan osutus edukaks ja kogudused ning koguduseliikmed leidsid teisi viise raha kogumiseks. Norra adventkoolid on aastaid olnud kogumiskampaania innukad osalejad, kuid möödunud aastal osales ukselt uksele kogumises 11 koolist vaid kaks, kuid see ei peatanud õpetajaid ja õpilasi.

Mjøndaleni kool korraldas eduka laada. Sealsed koguduseliikmed kasutasid kogukonna kaasamiseks sotsiaalmeediat – raha koguti sünnipäevadel ja pakuti näiteks rehvivahetusteenust. Lillehammeri adventkooli õpetaja Ole Martin Hofseth lubas teha kätekõverduse iga krooni eest, mis ADRA toetuseks anti – lõpuks tegi ta 8801 kätekõverdust.

Otse-eetri programmi ajal näidati videot projektidest, mida selle rahaga toetatakse ja tegevustest, mida inimesed annetuste kogumisel kasutasid. Programmi raames korraldati ka oksjon, kus koguti 25 000 USA dollarit.

ADRA Norra kommunikatsioonijuht Gry Haugen on tänulik kõigi nende viiside eest, mida koguduseliikmed kõigi liikmete kaasatuse toel üles näitasid. Kuna paljud ADRA Norra toetatud projektid on seotud laste haridusega, selgitas Haugen, et „tänu koguduseliikmete jõupingutustele ei pidanud ADRA Norra haru ka seekord õpilasi, kelle haridus neist projektidest sõltub, alt vedama.

Norra uniooni esimees Victor Marley on samuti selle tulemuse üle rõõmus. „See näitab, et Norra koguduseliikmed on misjonitöö osas entusiastlikud ja et igaüks saab selles kaasa lüüa.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat