ADRA Euroopa foorumil kõneldi suuremast koostööst

Avaldatud 6.11.2018, allikas Adventist Review

Adventistide arengu- ja katastroofiabi organisatsiooni ADRA Euroopa juhid said kokku, et arutleda uute lähenemiste teemal ning aalüüsida, kuidas maailmas rohkem mõju avaldada. Tegu oli ADRA iga-aastase foorumiga, mis tänavu toimus 22.–25. oktoobril Ungaris Budabestis. ADRA juhtide eesmärk oli edendada võimalusi, kuidas ehitada üles tugevam ADRA võrgustik ning aidata kaasa heaolu levimisele.

Praegu on Euroopa kolmekümnes riigis ADRA kontor ja 25 neist olid foorumil esindatud. Kuus osakonnajuhti olid oma ametis uued.

ADRA Euroopa restruktureeriti 2016. aastal, et tuua mitu ametit ühe katuse alla ja edendada riikidevahelisi koostööprojekte. Uue töömudeliga kaasnes uus mõtteviis ja uued unistused, mille keskmes on soov kasvatada oma mõju, eriti tervise- ja hariduse valdkonnas.

ADRA rahvusvahelise osakonna juhid rõhutasid, et ligipääs haridusele muutub aina enam üle maailma olulisemaks teemaks ja Euroopa kontorid teevad jõupingutusi, et toetada vähemate võimalustega lapsi ja noori, kel praegu puudub ligipääs haridusele. Arenenud on ka reageerimine kiireloomulistele probleemidele. Katastroofide sagenedes on vaja professionaalsemat ja koordineeritumat abi, mis annab inimestele lootust ja päästab rohkem inimesi kui kunagi varem.

ADRA rahvusvahelise osakonna juht Jonathan Duffy rääkis kaastundeteoloogiast, tuues näiteks viimase ajal üleilmseid suundumusi ja usuorganisatsioonide rollist katastroofiabis. Ta tuletas osalejatele meelde, et alles viimasel ajal on arengueksperdid hakanud mõistma, et usuorganisatsioonidel on tänapäeva ühiskonna kõige põletavamate küsimuste lahendamisel märkimisväärne roll.

„Üle 85% maailma rahvastikust on seotud mõne usuorganisatsiooniga,” sõnas Duffy. „Usujuhid kuuluvad mõjukate inimeste hulka. Kui üleilmne ühiskond on pühendunud kestlike arengueesmärkide saavutamisele enne 2030. aastat, siis usujuhid on nende seas, kes selle soovitud muutuse aitavad esile tuua.”

Duffy ja tema meeskond arendavad välja sotsiaalse õiguse teoloogilist alust ning on usuühingute abiorganisatsioonide seas aktiivsed õiguste eestkõnelejad.

„Tänapäeva ühiskond muutub kiiresti ja praegu on arendamisel uued finantsmudelid,” sõnas ADRA rahvusvahelise osakonna asepresident turunduse ja arengu alal Matthew Siliga.”Ka ADRA testib uusi tehnoloogiaid, et parendada kohalike kogukondade sotsiaalseid olusid.”

Arutleti ka programmistrateegiate üle ning Euroopa üksuste omavahelise koostöö teemal. Esitleti uut algatust ning ADRA töötajaid ja vabatahtlikke kutsuti üles töötama puudust kannatavate, marginaliseeritud ja vaesuses elavate inimeste heaks. ADRA juhid ütlesid, et ADRA töös Euroopas on väga olulisel kohal vabatahtlikud.

ADRA foorum on hea võimalus osakonnajuhtidel koos aega veeta, rääkida oma muredest ja ideedest, otsida koostöövõimalusi ja üksteist julgustada.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat