Tartu koguduse uue aasta tervituspidu lastele

Avaldatud 8.1.2019

5. jaanuaril toimus Tartu adventkirikus uue aasta tervituspidu Tartu vähekindlustatud perede lastele. Päev sai teoks tänu koostööle Tartu linnavalitsusega, kes saatis peredele kutsed – teavitati 110 lapse peret. Uue aasta tervituspeol osales ligi 30 last ja hulk täiskasvanuid.

Päeva ühe eestvedaja Helina Kosemetsa sõnul tekkis idee lastele selline pidu korraldada tõigast, et Tartu kogudus sai adventkoguduse heategevusorganisatsiooni ADRA kaudu Austriast tulnud kingipakke lastele. Tartu koguduse liikmed komplekteerisid pakid ümber vastavalt linnavalitsusest saadud andmetele laste soo ja vanuse kohta. „Varem oleme teinud jõuluhommikut lastele ja oleme seal pakke jaganud, siis tegime koostööd suurperede liiduga. Koostöö Tartu linnavalitsusega oli esmakordne,” ütles Helina.

Külalisi tervitasid uksel päeva korraldajad. Iga laps suunati vastavalt vanusele erinevasse ruumi, kus viidi läbi vahvaid mänge, pärast mida saadi osa ühisest söögilauast.

„Laste vanusevahe oli alla aasta kuni 15aastaseni,” sõnas Helina ja selgitas, et lapsed jagati vanuserühmade kaupa eri mängutubadesse, kus olid kavas ringmängud, aarete otsimine, tutvumismängud, seltskondlikud mängud. „Mängruppides oli kilkamist ja rõõmu päris palju.”

Väiksemate laste vanemad olid koos lastega mängutoas, suuremate laste vanemad said samal ajal uudistada riideid ja mänguasju, mida iga külaline sai soovi korral endale võtta.

Tervituspidu lõppes kiriku suures saalis, kus Toomase eestvedamisel lauldi toredaid lastelaule, ka lapsed said proovida erinevaid muusikariistu: džembe, kõristeid, triangleid ja muud. „Toomasega laulmisel oli palju elevust, Toomas valis laulud, mis olid tuttavad. Lapsed tahtsid tulla pille mängima,” rääkis Helina. Pärast ühist laulmist ja pillimängu jagati lastele kingitused ning saadeti pakk ka neile, kes ise kohale tulla ei saanud. „Mõnes peres oli lapsi haigeks jäänud, siis neile saatsime paki Ühel perel olid vanemad kohal, kuid lapsed kodus haiged, nendega andsime laste pakid kaasa,” ütles Helina.

„Oleme Jumalale tänulikud, et oli võimalus panustada nende perede heaolusse! Ühtlasi loodame ning palvetame, et see tõeseeme, mis külvatud sai, võiks kasvada. Suur tänu kõigile, kes aitasid seda korraldada – igaühe panus oli kuldaväärt!” võttis Helina tervituspeo ettevalmistuse ja läbiviimisega seotu kokku.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat