Tartu rajaleidjad kogusid heategevuslaadaga 615 eurot

Avaldatud 10.12.2019

Laupäeva, 7. detsembri õhtul oli Tartu kirikus rajaleidjate meisterdustööde heategevusmüük. Tartu rajaleidjate töö juht ja laada korraldaja Ellen Suits sõnas, et tegu oli esmakordse heategevusmüügiga Tartus ja seega oli nii korralduses kui ka läbiviimises kõik uus.

Kuna rajaleidjate Rändaja klassis on üks nõue osaleda heategevusprojektis, siis sealt tuligi mõte korraldada laat. „Mõtlesime koos, keda toetada ja kuna Karin Lukk on oma kooli kaudu naiste varjupaika toetanud, siis võtsime selle mõtte,” rääkis Ellen. Järgmine küsimus oli, kuidas heategevuseks raha koguda. Ellen sõnas, et korraldada laat oli noorte idee. „Ma ei kujutanud ette, mida ja kuidas täpselt peame tegema, aga tänu Taevaisale läks kõik väga hästi.”

Laadale eelnes pühapäeval õppepäev, rajaleidjad tegid koos kaarte ja meisterdasid asju. „Oli käsitöökaarte, puust pannilabidaid, kuumaaluseid, millele oli põletiga mustrid peale tehtud, kaunistatud piparkooke,” rääkis Ellen ja lisas, et palju asju tegid lapsed ja noored ka kodus oma vanemate abiga. „Oli kaunistatud kingikotte, võtmehoidjaid, ripatseid, kaunistatud kamme, voolimismassi, üks noor tõi enda maale. Kaubavalik oli väga lai. Oli ka üks kena pitslinik ja üsna palju küünlaaluseid.” Lisaks kõigele eelnimetatule oli ka Tartu rajaleidjate logoga pastakaid.

Laat algas kell viis õhtul ja kui enamus kaupa oli müüdud, oli kell veidi kuus läbi. Laadaga koguti naiste varjupaigale 615 eurot. „Võimalus oli panna raha ka annetuskasti, ei pidanud tingimata midagi ostma,” sõnas Ellen. „Rahaga kaasa panime noorte valmistatud jõulukaardi.”

Laada suureks plussiks peab Ellen seda, et noored tegid kauba ise ja pakkusid ise välja laada mõtte. „Nad said aru, et raha läheb kellegi abistamiseks. Keegi ei saanud raha enda materjalide või töö eest. Nad ei teinud seda kõike ainult heategevusprojekti eest allkirja saamiseks, vaid teiste abistamiseks.”

Tartu rajaleidjate järgmine suurem ettevõtmine on talvelaager jaanuari esimesel nädalavahetusel.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat