Tartu kogudus osales kirikute ööl

Avaldatud 30.5.2023

Reedel, 26. mail oli järjekordne kirikute öö – seekord osales adventkogudustest Tartu kogudus, mis oli avatud kella kuuest õhtul kuni südaööni. Kirikute öö juhtsalm oli seekord võetud apokriivadest: „Sest valgusele järgneb ju öö, aga tarkust ei võida kurjus.”

Tartu kiriku külastajad said hoones ringi vaadata, noored olid valmis pannud tee- ja suupistelaua ning kella 19.00 kuni poole üheksani oli elava muusika kontsert, kus oma laule esitas Matthew Lombart. Noored olid kiriku kaunistatud – nii küünalde kui ka huvitava valgusega.

Tartu koguduse pastor Hele Kulp rääkis, et võrreldes möödunud aastaga oli kirikute öö kogemus rõõmustavam, kuna selle aja jooksul käis kirikust läbi pea sada inimest. „Väga paljud tulid nii, et jäid pikemaks istuma. Lapsed käisid ringi ja vaatasid meie kirikut. Neile meeldisid meie teismeliste ruum ja ka lasteruumid,“ ütles Hele. Ta lisas, et sai külastajatega rääkida nii kirikuhoonest kui ka kogudusest. „Inimesed huvitusid isegi sellest, et sügisel mõnel kursusel osaleda, näiteks „Avasta kristlus“. „Öeldi, et te olete rõõmsalt ootav kogudus.“

Kirikute öö ajal Tartu adventkirikusse astunud külastajad said soovi korral võtta raamatuletist neid huvitavat lugemist.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat