Kirikute öö adventkogudustes

Avaldatud 16.6.2022

10. juunil toimus järjekordselt kirikute öö, millest võtsid osa ka erinevad adventkogudused.

Viljandi koguduses

Välja olid kuulutatud erinevad tegevused: hoovis suupiste- ja kirjandustelk, igal pooltunnil elav muusika, meisterdamise tuba lastele, filmi vaatamine ajaloohuvilistele ning võimalus jätta oma palvesoov või koos palvetada. Uksed avati kell 17.00, tegevused lõppesid kell 20.00, pärast seda sai veel kuulata muusikat ning kirikuga sai tutvuda kuni kella poole kümneni.

See on minu esimene kirikute öö. Ootused ei olnud väga suured, aga välja kukkus päris hästi. Hea oli see, et meie meeskond toimis väga hästi, igaüks vastutas oma asja eest. Inimesi ei tulnud väga palju, aga tuli ja oli ka selliseid, keda see teema väga huvitas ja kellega sai pikemaid ja sisukamaid vestlusi peetud. Üritus teenis oma eesmärki; üks inimene oligi täiesti konkreetselt huvitatud piibliõppest, ta ei tahtnud meie raamatuid, aga ta tahtis õppida Piiblit, et ta saaks ise oma arvamuse kujundada, vastavalt sellele, mis Piiblis on kirjas. Kui ei oleks olnud kirikute ööd, siis ta ei oleks julgenud meie kirikust sisse astuda. Ma arvan, et isegi ühe inimese pärast tasub kirikute öö teha ja kõik see ette võtta.
Aiki

Kõik toimis, koostöö laabus väga hästi. Rahvast ei käinud väga palju, aga ma ütleksin selle kohta, et oli kvaliteet, mitte kvantiteet. Ma usun, et igaüks leidis midagi ja samas kindlasti see ühendas ka koguduseliikmeid.

Priit

Minu jaoks oli see esimene kord kirikute öö raames Viljandi kogudusega koostöös askeldada. Minu vastutusalasse kuulus meisterdamine. Lisaks meie oma lastehulgale käis nii mõnigi võõras laps meisterdustoas. Valmistada sai lõngast liblikaid, paberist kotikest/korvi, kuhu korjata lilli. Alt saalist kostis kaunis kirikumuusika ja hoovis said inimesed raamatuid sirvida ning jutulõnga alustada – kuidagi idülliline lausa.
Külli

Meeldis see, et oli kirjanduslaud ja et seal taga oli meie pastor isiklikult, kes rääkis võõrastega, soovitas raamatuid ning tegeles nendega päris innuga, ennastunustavalt. Oli laulu ja et need vaheldusid ka instrumentaaliga ning lauljad olid noored, kes olid täis elurõõmu, täis optimismi ja see nakatas nii, et tundsid, et ise ka oled noor.
Hille

Tartu koguduses

Tartu adventkogudus avas uksed uudistajatele kell 18.00 ning hoidis need valla südaööni. Kõigil sisseastujail oli võimalus tutvuda meie kirjandusletil olevaga ning soovi korral kaasa võtta meelepärast lugemist. Vihmase ilma leevendamiseks pakkusime sooja jooki ning kehakinnitust. Huvi tunti meie koguduse ja kirikuhoone vastu. Üleval saalis sai vaikselt istuda, muusikaesitust kuulata ja jälgida noorte poolt valmistatud videomõtisklust aktuaalsete küsimuste ja nendele Piiblist leitavate vastuste näol. Selle kokkupandud programmi fookuses oli pakkuda inimestele kinnitust, et Jumal on siin ja hoolimata kõigest kurjast, mis meie ümber on, on Tema trööstimas, juhtimas ja hoidmas.

Külastajate arv oli varasemast tagasihoidlikum, mis võis olla tingitud nii vihmasest ilmast kui ka vahepealsetest koroona-aastatest ning külastajate traditsiooni katkemisest. Sellegipoolest tundsid tegijad rõõmu ja rahulolu ning Jumala ligiolu. Võimalus oli kohtuda uute huvilistega ning kohtuda ka juba varasemate regulaarsete kirikute öö külastajatega.
Madli

Pärnu koguduses

Pärnu adventkogudus avas uksed kirikute öö õhtutundideks juba mitmendat korda. Tutvuda sai uue raamatukoguga ja ka kirjanduslaud ootas uudistajaid. Kiriku seinal jooksis koguduse tegevusi tutvustav slaidigalerii sellest, mis tehtud ja mis teoksil. Samuti oli kaetud teelaud. See tagasivaade pani seisatama ja mõtlema, et siin me oleme, siin me tegutseme ja nii see jääb, aga ikka ainult Jumala abiga. Kahju, et seekord oli külastatavus kesine, aga pole hullu, jääme ootama uusi kohtumisi!
Milvi

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat