Noored kristlased kutsusid Tammsaare pargis üles vabalt hingama

Avaldatud 21.7.2013, autor Ruslan Karlov

Tallinna kolmanda adventkoguduse noorteosakond viis läbi ühiskondliku ürituse „Hinga vabalt!“. Maailma tervisekalendris on 31. mai tubakavaba päev. Vastavalt selle päeva temaatikale pakkusid meie noored Tammsaare pargis võimalust vahetada sigaretipakk mahlapaki vastu. Sellel ajal kui noored valmistasid pargiüritust ette, hakkas kõvasti vihma sadama ja park tühjenes inimestest. Samal ajal kogudus palvetas ürituse kordamineku eest –vihm lõppes.

Noored said väärtuslikke kogemusi, suheldes uute inimestega. Alguses tundsid nad vahetuskaupa tehes hirmu, aga kui ära anti esimesed suitsupakid, muutusid noored julgemaks. Noortetiimis olid ka lapsed, kes rõõmsalt töös osalesid. Noored kandsid ühesuguseid kampaanialogoga T-särke. Üks osavõtjatest kandis sigaretikujulist kostüümi. Ürituse ajal kõlas pargis meeldiv muusika. Noortejuht Kristiina ja tema abilised töötasid välja ürituse projekti, Genri sai linnalt läbiviimise loa ja kindlustas elektrivarustuse, Nastja teostas aktsiooni graafilise osa, disainis logo, plakatid, temaatilised sigaretikujulised infovoldikud. Ja veel palju noori võttis osa sellest üritusest.

Aktsiooni lõppedes kogunes üle 70 suitsupaki. Me mõistame, et inimene, kes andis ära oma suitsupaki, ei jäta suitsetamist, kuid me loodame, et tema osavõtt aitab mõista suitsetamise kahjulikkust ja võib olla see aitab tulevikus võtta vastu otsus suitsetamine maha jätta. Infovoldikul oli kirjas koguduse kontaktinfo, et oleks võimalik tagasisidet saada. Adventkirik osaleb tervisteüritustes ja kutsub üles inimesi hoolitsema nii kehalise kui vaimse tervise eest. Noored said sellest aktsioonist innustust edaspidiseks tegutsemiseks.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat