Kogemuslugu: Parim poistelaager!

Avaldatud 11.8.2023, autor Ruslan Karlov

Meie jaoks oli see esimene poistelaagris osalemine. Laagri kohta olen varemgi head kuulnud. Kui ma ise laagris osalejaks sain, ületasid muljed viiest kogetud päevast mu kõige pöörasemad ootused kordades. See on uskumatult huvitav ja põnev üritus! Kui esimesel õhtul kõik lõkke ääres istusime ja tuttavaks saime, rääkisid inimesed ringis veidi endast ja sellest, milline see laager nende jaoks olnud on. Kui kuulsin, et mõni on laagris osalenud juba 5, 10 või 15 korda, sain aru, et sellel laagril on rikkalik ajalugu ja kogemused, mis tähendab, et juhil ja tema meeskonnal oli võimalus korduvalt oma oskusi ja meisterlikkust lihvida. Nendest on aastatega saanud professionaalid selles vallas, kuidas lastele unustamatu suvekogemus kinkida ja midagi kasulikku õpetada!

Meie jaoks oli viis päeva telgis elamine väljakutse. Kui magamamineku aeg kätte jõudis ja külma telki ronisime, oli esialgu ebamugav ja külm. Kuid teadsime, et pärast seda, kui oleme üksteist puukide suhtes kontrollinud, sooja pidžaamasse pugenud ja magamiskottidesse sukeldunud, saabub hetk hubasust ja soojust! See on kirjeldamatu tunne! Ainult telkija suudab seda mõista! Minu jaoks oli kõige meeldejäävam öö, mil terve öö sadas tugevat vihma. Nii mõnus oli tunda, et kuigi lebame maas ja vihmast eraldab meid vaid kaks kihti kangast, ei hirmuta see meid sugugi ja lausa tahab telgi tugevust proovile panna! Järgmisel hommikul oli tore tõdeda, et saime selle väljakutsega hakkama! Kuigi telgi õige püstitamine ja halvaks ilmaks valmistumine on tavaline asi, meenub tahes-tahtmata Piiblist lugu usukangelasest Gideonist, kui too otsis Jumala kinnitust talle usaldatud missioonile. Tema palvel tegi Jumal ime – kastest märjal maal lebanud vill jäi kuivaks. Mulle tundub, et kõik poistelaagris osalejad on muutunud väikesteks Gideonideks ... Km 6:39–40 „Aga Gideon ütles Jumalale: „Ärgu süttigu su viha põlema minu vastu, et ma veel kord räägin! Luba, ma katsun veel kord villadega! Lase nüüd ainult villad kuivaks jääda, aga kogu maapinnal olgu kaste!” Ja Jumal tegi sel ööl nõnda: ainult villad jäid kuivaks, aga kogu maapinnal oli kaste.”

Laagri meistriklassid on seatud väga kõrgele tasemele! Rеin õpetas meile, kuidas kannatlikult ja järjekindlalt nuge teritada. Tema tark lähenemine ühendas kasulike oskuste õpetamise praktilise vaimuliku juhendamisega. Allan ja Eenok õpetasid meile vibu ja nooli valmistama. Nii on huvitavad maised oskused ühendatud poisiliku romantikaga Robin Hoodi stiilis. Kalvi ja Veiko pidasid spordimänge ja võistlusi. Pastor Priit jagas koos lastega vaimulikke mõtisklusi, jagades oma kogemust, kuidas Jumal ta leidis. Pastor õpetas lastele Jeesusest Kristusest ja kutsus lapsi Teda järgima!

Meile väga meeldis kanuumatk kaunites ja maalilistes kohtades! See oli nii imeline ühtsus looduse ja Loojaga! Kui kanuuga sõitsime ja ümberringi valitses vaikus, tahtsin laulda laagrilaulu „Ma otsustasin järgida Jeesust". Mulle tundus, et meloodia helid peegelduvad veepinnalt, mis võimendas heli – justkui laulaks mikrofoni. Ja kui palju huumorit ja huvitavaid vestlusi sünnib siis, kui me, väsinud rändurid, üksteist toetasime ja rohkem aerutama motiveerisime!

Olen käinud paljudes laagrites, kuid selles laagris kogesin midagi täiesti uut. See on söögi valmistamine pajas lahtisel tulel. Täiskasvanud osalejad jagati meeskondadesse, kes omakorda valmistasid süüa kogu laagri ajaks. See oli hämmastav! Meile, linnainimestele, jäävad need muljed terveks aastaks: keedad pajas suppi või putru suitsust kõrvale põigeldes. Kuna ilm ei olnud alati suvine, sai laagri südameks lõke. Tulel ei lastud kustuda, sest alati leidus neid, kes tahtsid end soojendada ja lihtsalt istuda ja oma mõtetes olla. Huvitav oli vaadata veel ärkamata armsaid lapsi, kes pärast telgist välja saamist istusid tulele lähemale ja vaatasid kuhugi. Seda kutsuvat kustumatut tuld meenutades tekib minus assotsiatsioon templi altari tulega, mida tuli alati hoida.

Poistelaagri kirsiks tordil oli Adrenaliinareena külastus tsiklisõidu proovimise võimalusega. Võib vaid ette kujutada, mis juhtus poiste ja nende isade südames, kui nad panid selga motosportlase kaitseülikonna! Kui kogenud juhendaja õpetas käike vahetama, oli hirmus, kuidas lapsed sellega toime tulevad. Kuid kõik õnnestus, kuigi see polnud lihtne! Pole ilmselt sõnu kirjeldamaks laste ja noorte valdavaid emotsioone, kui esimest korda oli võimalus sõita päris krossirajal päris krossikaga.

Jah, emotsioone oli laagris tõesti palju! Kuidas kirjeldada emotsioone kuumast saunast ja magusast kaljast heas seltskonnas! Talu peremees Jaanus tegi meile kõigile tõelise kingituse, kutsudes taaskord oma maakodus laagrit pidama!

Ühel õhtul, kui pärast tegusat päeva lõkke ümber kogunesime ja kitarri saatel laulsime, ütles Allan, et tema arvates oli see parim laager. Ja kuigi see oli minu pere esimene poistelaager, tabasin selle emotsiooni enda jaoks ja ühinen ka selle mõttega – et kõigist eelmistest hooaegadest oli see parim poistelaager! Kui keegi pole varem laagris käinud, siis soovitan kogu südamest järgmisel aastal osalemist planeerida! Ja olen kindel, et järgmisel aastal on laager veelgi parem!

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat