Noored pidasid Põltsamaal koosolekut, teemaks järgmise aasta noortepäev ja noortelaager

Avaldatud 25.10.2022

Pühapäeval, 23. oktoobril said Põltsamaal kokku noored, et arutada peamiselt kahe küsimuse üle: järgmise aasta noortelaagri korraldamine ja märtskuise üleilmse noortepäeva sisustamine.

Liidu noortejuht Krõõt Lõbus rääkis, et pühapäevane koosolek algas Eenoki ettepanekul ühise laulmisega ja nii lauldi enne teemade üle arutlemist päris mitu laulu. „Kaks peamist teemat olid noortepäev ja noortelaager. Rääkisime, mis võiksid olla nende ürituste teemad ja kes võiksid olla kõnelejad ning missuguseid misjoniprojekte noortepäeva raames ette võtta,“ sõnas Krõõt.

Noortepäeva tähistatakse adventkoguduses üle ilma märtsikuus, selle osas otsustati, et vaadatakse, mis on kohalike koguduste projektid, ning siis otsustatakse, millele saaksid noored appi tulla. Noortepäeva võib pidada samal päeval üleilmse noortepäevaga, aga noortepäeva misjoniprojekte võib ellu viia ka muul ajal.

Noortelaagri osas pandi lukku, et laagri teema on seotud suhetega. „Suhted nii iseenda, Jumala kui ka teistega – teemas on nii romantilised kui ka mitteromantilised suhted, aga eelkõige keskendume suhtele Jumalaga,“ ütles Krõõt ja lisas, et laagriga seoses arutati ka misjoniprojekti teemal. „Misjoniprojekt laagrites on noortele alati meeldinud ja me tahaksime ka järgmisel aastal ühe misjoniprojekti teha. Laagris võiks olla lisaks veel erinevaid töötubasid, et noored saaksid õppida ja ennast harida.“

Laagrist kõneledes kutsus Krõõt üles kõiki huvilisi, kes soovivad suvelaagri planeerimise meeskonna töös kaasa lüüa, temaga meilitsi või Messengeri vahendusel julgesti ühendust võtma. „Kui keegi on huvitatud laagri korraldamisel kaasa lööma, et luua laager selliseks, nagu noortele vaja läheb, andku sellest mulle või kohalikule noortejuhile kindlasti teada.“

Lisaks neile kahele suurele aruteluteemale räägiti ka noorte nädalavahetustest. „Rääkisime, kus ja mida võiksime teha, et noored saaksid vabas formaadis koos nädalavahetusi veeta. Kas minna RMK metsamajja või Samliku saunamajja – seal saame veel kokku enne noortelaagrit, et laagripaik veel koos korda seada. Aga noorte nädalavahetuste eesmärk on kokku saad,a vaimulikke mõtteid vahetada, lõkke ääres istuda ja soovi korral näiteks lauamänge mängida,“ rääkis Krõõt.

Seekordsel kokkusaamisel oli esindatud Pärnu, Põltsamaa, Türi ja Keila kogudus. Krõõt soovib, et meeskonnaga liituks veelgi inimesi: „Meil on olemas noortetöö juhtide meililist, kus igast kogudusest võiks olla vähemalt üks inimene, kes on kursis sellega, mida liidu noortetöös tehakse. Kui keegi on huvitatud selles meeskonnas osalema, tuleb see kohaliku kogudusega läbi rääkida, kuna sinna saab kohaliku koguduse saatmisel, ja siis mina lisan selle inimese sinna listi,“ selgitas Krõõt. Meeskonna järgmine kokkusaamine on video teel detsembris, et planeerida veel aastavahetuse üritust, mis toimub 31.12 kuni 01.01 Tartus. Sellest järgmine kokkusaamine on jaanuaris, täpne kuupäev ja kokkusaamise koht on praegu veel lahtine.

Noortel on veel teinegi meililist, kuhu on kutsutud kõik noored – selle kaudu saab kõik värskema info noorteürituste ja kokkusaamiste kohta. „Praegu me uuendame ja täiendame seda listi – kes soovib seal kirjas olla, siis tasub mulle sellest kirjutada. Sinna võib tulla igaüks, kes soovib.“

Seekordne koosolek lõppes ringkäiguga Põltsamaa linnas, kus uuriti erinevaid sildu. „Kalle juhtis meie jalutuskäiku – avastasime Põltsamaa linna, saime nautida ilusaid vaateid ja natuke seigelda,“ ütles Krõõt ja lisas, et noortel võiks omavahel olla veelgi rohkem väljasõite, kus saab üksteist paremini tundma õppida, rääkida noortetööst ja unistada sellest, milline võiks Eesti noortetöö välja näha.

Krõõdal on lisaks kahele eelmisele üleskutsele ka kolmas: kõik Novembri Kumale minejad võiksid ennast võimalikult varakult kirja panna, oodatud on noored alates 16-aastastest. „Registreerimise lingi all on ürituse kohta rohkem infot. Ürituse hinna katab liit, aga reisikulud tuleb endal kinni maksta. Registreerimise tähtaeg on 10. november.“ Novembri Kuma toimub Soomes Jyväskyläs.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat