Ebatavaline Misjon Jaapanis

Avaldatud 29.7.2020, allikas Adventist Review

Adventkogudusel Jaapnis on koorem – riigi pealinnas elab kümneid miljoneid inimesi, kelleni ei ole veel jõutud. Seega kutsusid Jaapani kogudusejuhid üleilmse adventkoguduse peakonverentsi ja Põhja-Aasia-Vaikse ookeani divisjoni selles töös endale partneriks, et luua programm Ebatavaline Misjon – see on ambitsioonikas koguduste rajamise ja uute jüngrite leidmise liikumine.

Ebatavalise Misjoni keskmes on misjonikeskuste loomine, mille eesmärk on luua vahendeid, kuidas jagada evangeeliumi inimestega, kes sellest varem kuulnud ei ole.

„Tokyo on maailma suurima elanikkonnaga linn,“ ütles Globaalmisjoni linnamisjoni juht Doug Venn. „Me seisame silmitsi suure väljakutsega, aga meie Jumal on suurem! Ta on andnud meile mandaadi Ilmutuse 14:6 ja teistes kirjakohtades, et minna iga rahva, suguharu, keele ja inimese juurde. Seega, mida me teeme? Me ei ole veel kodus ja just siin saab üleilmne adventperekond keskenduda inimestele, kelleni me ei ole veel jõudnud.“

Tokyosse saabub peagi rühm koguduserajajaist misjonäre, et õppida jaapani keelt ja viise, kuidas kõige paremini just selles keeles Jeesusest rääkida. Aja jooksul rajavad nad uute usklike gruppe, kes toovad endaga uusi jüngreid. Neid toetavad Globaalmisjoni misjonärid, linna misjonikeskused, vabatahtlikud ja telgitegijad (misjonärid, kes käivad küll oma päevatööl, kuid panustavad misjonitöösse vabatahtlikena) – selliste ühendatud jõupingutustega loodetakse jõuda paljude inimesteni.

Meeskond aitab juhtida Ida-Jaapani koguduste liidu esimees Nozomu Obara, kes on kirglik koguduserajaja. Koos abikaasa Sachikoga on nad aktiivselt kaasatud lastetöösse. Obara läheb esimeheametit Tokyo Ebatavalise Misjoni projekti asejuhiks.

„Suur-Tokyo piirkonnas elab üle 40 miljoni inimese,“ sõnas Obara. „Kuid Tokyo südalinnas umbes 10 miljonit – seal on vaid 10 adventkogudust 900 koguduseliikmega. Seega peaks üks adventist jõudma rohkem kui 10 000 inimeseni. Tokyo on suur väljakutse!“
Jaapani pastorid ja misjonärid lähenevad Ebatavalisele Misjonile terviklikult – järgmise viie aasta jooksul külvatakse seemneid, kuid pärast seda töö ei peatu – need jõupingutused kannavad vilja ja mõjutavad inimeste elu ka edaspidi.

„Me ei keskendu üksnes sündmustele ja programmidele,“ sõnas Obara. „Meie eesmärk on suhete loomine. Me soovime teada saada, mis on inimeste vajadused, ja neid siis täita. Teisisõnu – me rakendame Ebatavalise Misjoni raames siin Tokyos Kristuse meetodit.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat