Noored adventmisjonärid lähevad aastaks Amazonase piirkonda

Avaldatud 7.6.2021, allikas Adventist Review

Soov olla inimestele abiks ning osaleda praktilises misjonis mõjutas 22-aastast Luana Collenit jätma sotsiaaltöö-õpinguid Brasiilia ülikoolis ja minema aastaks misjonitööle.

„Aastal 2018, kui olin 19-aastane, osalesin oma kodukohas Lõuna-Brasiilias esimest korda misjoniprojektis,“ ütles Collen. „Nüüd olen otsustanud siit lahkuda ja saada uue kogemuse Amazonases.“

Collen on üks 36 noorest, kes osalevad 2021. aasta projektis „Üks aasta misjonitööl“ (One Year in Mission, OYiM). Igaüks neist jättis kodu, töö või ülikooli, et saada kogemus täisajaga misjonäritööst.

Esialgne koolitus kestab tavaliselt üheksa nädalat, aga pandeemia tõttu vältas tänavune õpe viis nädalat. Koolituse esimese etapi koordinaator Eunice Bertoso, kes ka ise on vabatahtlik, selgitas, et koolitus on intensiivne ja algas hommikuti õpperuumide koristamisega, köögis abistamise ja piiblitundide läbiviimisega, neile lisandusid ka teised tegevused.

Bertoso ütles, et misjonäritöö Amazonase vihmametsades on olnud tema eluaegne unistus – alates ajast, kui ta lapsena kirikus misjonilugusid kuulas. Niipea kui tema ise ja ta abikaasa pensionile jäid, otsustasid nad selles piirkonnad vabatahtlikutööd tegema hakata.

OYiM misjonäride koolitus toimus Amazonase linna Manause lähedal koguduse instituudis, mida ümbritseb loodus. Seal said vabatahtlikud esimese võimaluse minna kohalike sekka ja kogeda misjonitöö raskusi.

Pastor ja instituudi direktor Ronivon Santos selgitas, et nad võtavad vastu ka teisi misjonärigruppe. „Amazonas on piirkond, kus vajadus misjonäride järele on suur, seega me koordineerime mitme paralleelse pika- ja lühiajalise misjonigrupi projekte,“ sõnas ta.

„On tore näha noori, kes loobuvad misjonitöö nimel nii paljust, ütles piirkonna noortejuht ja OYiMi koordinaator Anderson Carneiro. „Koolituse lõpetamine kuulutab nende jaoks tõekssaanud unistuse algust.“

„Mul ei ole sõnu, et kirjeldada selle diplomi saamise rõõmu,“ ütles 18-aastane Elane Cavalcante. Ta hakkab töötama Amazonase Canumã kogukonnas. „Ehk on see minu elu üks olulisemaid lõpetamisi,“ lisas ta silmanähtava liigutusega.

Lõpetamistseremoonial osales mitu kohalikku kogudusejuhti, kaasa arvatud Loode-Brasiilia adventkoguduse juht Sérgio Alan Caxeta. „Meie piirkonnas on vaenulikke ja siiani läbi töötamata piirkondi,“ sõnas Caxeta. „Need noored vabatahtlikud on nüüd evangelistide armee liikmed.“

31. mail lahkusid vabatahtlikud instituudist, et reisida oma piirkondadesse Amazonases, kus nad hakkavad õpitut rakendama, et kuulutada sõnumit Jeesusest.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat