Misjonipäeval arutati erinevate teenimisvõimaluste üle

Avaldatud 14.7.2020

Laupäeval, 4. juulil on Tallinnas metodisti kirikus misjonile pühendatud päev. Päeva üks korraldajaid Merle Voola ütleb misjonipäevale tagasi vaadates esialgu piiblisalmi: „Ja kõike, mida te iganes palves palute uskudes, seda te saate.“ (Mt 21:22) „Me palusime seda, mida ise igatsesime, misjonipäeval selgus, et sama igatsus oli südames paljudel,“ ütles Merle, lisades, et misjonipäeva korraldamisele hakkas ta mõtlema juba sügisel.

Misjonipäeva korraldamine oli rohujuure tasandi algatus. „Me palvetasime selle päeva pärast Kaja Võlmaga, käsime eriolukorra ajal 2+2 reeglit järgides metsas palvetamas. Selle päeva korraldamine oli võimalik vaid üksmeeles ja koos Jumalaga.“

Merle, kes on juba üle kümne aasta Aafrikas Etioopias sealsete laste haridustee edenemisele kaasa aidanud, oli kindel, et saab õigeks ajaks kodumaale tagasi. „Jõudsime Eestisse tagasi ja veetsime kaks nädalat karantiinis. Saime politsei- ja piirivalveametist kinnituse, et Ameerika Ühendriikidest on võimalik eriloaga Eestisse tulla ja misjonipäeva külaline doktor Tim Riesenberger oli karantiinist vabastatud, kuna ta on arst.“

Tim oli misjonipäeva peakõneleja. Tema jutlus kandis pealkirja „Kes on Jumal?“ ning ta arutles selle üle, kui palju me kristlastena Jumalalt kogu aeg saame ja et üks olulisemaid eesmärke kristlastena on armastada ligimest, näha teiste vajadusi ja aidata.

Pärastlõunane paneel oli jutluse teemaga tihedalt seotud. Paneeli olid kutsutud inimesed, kes jagavad oma elu ja paljudest võimalustest jagada ja teenida.

Paneelis osalesid Tim, kes on ametilt kirurg, kuid tunneb kirge ka misjonitöö vastu. Ta pühendab iga kuu ühe nädala vabatahtlikule tööle ja evangelismile, reisides ja kuulutades kogu maailmas. Merle rääkis Eesti vabatahtlike tööst Etioopias, sealsete laste haridusteele kaasaaitamisest ja sellest, et ilma sõpradeta, kes regulaarselt Etioopias käivad, ei oleks võimalik midagi teha; Riin Pärnamets on ametilt sotsioloog ja pakub tugiperet kahele lapsele ning neljas paneelist oli kümne lapse ema Tatjana Lepik, kes lisaks oma laste kasvatamisele pakub tugiperet veel ühele lapsele.

Misjonipäeval teenisid muusikaga baptisti koguduse liikmed. „Kogu päeva korraldus laabus väga eriliselt ja juhitult. Sel hingamispäeval Tallinna I koguduses ja rahvusvahelises koguduses teenistust ei olnud – meil oli külas maailmas tuntud evangelist,“ selgitas Merle.

Misjonipäeva õnnetumise kohta sõnas Merle, et kõik, kuni väiksemate pisiasjadeni, kulges Jumala juhtimisel. „Korralduse juures andis eitava vastuse ainult üks inimene. Üks Tallinna rahvusvahelise grupi perekond võttis maksta kiriku rendi, Bon Soja, kellelt tellisime osa toitu, ei olnud nõus söögi eest raha võtma – seda ootust meil üldse ei olnud, ja sööki jagus kõigile, ka neile, kes ei olnud end registreerinud. Mu süda on täis suurt tänu kõigile, kes palvete, soosingu ja tegudega osalesid!“

Intervjuud Tim Riesenbergeriga saab lugeda augusti Meie Ajast.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat