Peretöö hingamispäeval jagati materjale ja planeeriti suvelaagrit

Avaldatud 12.1.2014, allikas Meie Aeg

11. jaanuaril oli Keilas peretöö hingamispäev, kuhu olid oodatud adventkoguduste peretöö tegijad ja abielupaarid, kellele pereteema koguduse tööharudest südamelähedane.

Peretöö juhi Marge Randlepa sõnul oli päeval kolm eesmärki: tutvustada Eesti Kirikute Nõukogu (EKN) poolt välja töötanud abieluteemalist seminari „Tahan Sind hoida“, tutvustada seminari „Abielu ehituskivid“ materjale ning rääkida suvisest perelaagrist ja selle korraldusest.

Seminaripäeva olulisem osa keskendus EKNi pereseminari materjali „Tahan Sind hoida“ tutvustamisele. See on 7-osaline kursus, mis mõeldud abielupaaridele oma suhte analüüsimiseks ning abielu paremaks muutmiseks. Seminari materjale tutvustas Anne Vahtramäe. Ideaalis nähakse ette, et ühes seminarikursuses osaleb seitse abielupaari. Kui kogudustes on soovi sellise seminari vastu, siis materjale saab kas Marge Randlepa või Anne Vahtramäe käest, olemas on ka juhendid seminari läbiviijatele ning töölehed osalejatele. Seitsme osa alapealkirjad on Sinust unistades, Sind kuulates, Sind väärtustades, Sind nautides, Sinuga leppides, Sulle aega pühendades, Sind inspireerides.

Lisaks seminari materjalide tutvustamisele pidas Anne Vahtramäe ka hingamispäevase jutluse, keskendudes nendesamade alapealkirjade kaudu Jumala ja inimese suhtele: kõik need aspektid on esindatud ka siin ja Jumal soovib oma armastust meie vastu üles näidata.

Rain ja Kaie Siin on juba paar aastat teinud Pereraadios peresaadet „Üheskoos“ ning jätkavad ka sel aastal. Rain rääkis ühest teisest peretemaatikat käsitlevast seminarist, mis keskendub abielu ehituskivisele, mida kõnealuse materjali raames on üheksa. Need üheksa ehituskivi tulevad lähema vaatluse alla selle aasta perelaagris, mis toimub 11.–13. juulil Nuutsakul.

Tänase pereseminari üks eesmärke oli saada rohkem infot Eesti adventkogudustes toimuvaga ning olla kontaktis peretöö tegijatega. Korraldaja Marge Randlepa sõnul jäi aga sellest kahjuks vajaka, kuna esindatud olid väga vähesed kogudused. Samas valitses seminaril toetav ja ülesehitav õhkkond ning suurt rõhku pandi suvelaagri korraldusliku poole arutlusele.

Nuutsaku perelaagri töötubades saab lähemalt uurida abielu üheksat ehituskivi ning enda abielusuhet nende valgel analüüsida. Sel aastal on töötoad kavandatud ajaliselt lühematena, et võimalikult paljud saaksid osaleda mitmes ehituskivi-töötoas. Uuendusena on kavas hingamispäevalõunane toidukord veeta kogu laagriperega koos pika laua taga – ülejäänud toidukorrad on tavapäraselt igas peres oma leivakoti peal.

Edasiste plaanide kohta sõnas Marge, et peretöö plaanib edaspidi koostööd ka lastetöö osakonnaga ning Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku juurde on loodud Peretöö keskus, mis kutsub samuti kõiki kogudusi töös osalema. Suvele mõeldes kutsutakse kõiki osalema perelaagris ja juba varakult need päevad enda kalendris ära märkima. 

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat