Balti unioonis alustas tööd misjonärist videograafik

Avaldatud 20.10.2020

Tänavu oktoobri alguses saabus Eestisse Mar Said Hernández Castañón (pildil keskel) Mehhikost, Mar Said on Balti uniooni uus meediatöö misjonär, kelle ülesanne siin saab olema abistada videote filmimisel ja töötlemisel.

Balti uniooni esimees Ivo Käsk sõnas, et vabatahtliku otsimise mõte lähtus sellest, et kõigis kolmes Balti uniooni liikmesliidus on avaldatud mõtteid meediavaldkonda filmimisvaldkonnas arendada, ent kõige suurem puudus selle töö tegemisel on tööjõud. „Otsustasime proovida kaasata rahvusvahelist vabatahtlikku. Panime oma kuulutuse üles adventkoguduse vabatahtlike süsteemi Advendist Volunteer Service (AVS), kus on oma CV-dega kõik need, kes tahavad töötada vabatahtlikuna,“ selgitas Ivo. „See protsess võib käia üpris kiiresti, meie puhul aeglustas seda koroonaviirus. Panime kuulutuse üles kevadel ja nüüd on Mar Said Eestis.“ Esialgne plaan oli, et Mar Said hakkab elama Riias, kuid koroonaviiruse tõttu kehtestatud piirangute tõttu ei soovinud Läti riik anda kinnitust, et Mar Said riiki vastu võetakse. Seetõttu kutsusime Mar Saidi Eesti liidu kaudu ning nüüd elab Mar Said Tallinnas.

Mar Saidi töö peaks abistama Eesti, Läti ja Leedu meediavaldkonnas tegutsejaid, kuid praegu on kolme riigi vahel liikumine piiratud ja Mar Said elab ja töötab füüsiliselt Eestis, samas saab ta videotöös abiks olla ka mujal, kasutades tänapäeva tehnilisi lahendusi. „Tema peamine ülesanne on toimetada videoid, ta on eelkõige tehniline töötaja. Mar Said ei ole kutsutud siia mõtlema välja meie meediavaldkonna missiooni ega seda tööd juhtima, vaid aitama kaasa selles, mis kõige rohkem töömahtu võtab – filmimisel ja videote töötlemisel,“ rääkis Ivo.

Mar Said tutvustas ennast pühapäeval, 18. oktoobril toimunud kokkusaamisel ka Eesti liidu nõukogule. „Olen õnnelik, et saan siin olla,“ ütles ta ja lisas, et soovib kaasa aidata Balti uniooni meediatöös, nii „et jõuaksime inimesteni, kes ei tunne veel Jeesust, ei tea Temast midagi.“ Mar Said otsustas kümme aastat tagasi, et soovib teha meediatööd ja on seda ka õppinud. Eesti kohta ei teadnud ta enne AVSis kuulutuse nägemist midagi, ent see tekitas temas uudishimu selle koha suhtes. „See on hea võimalus ennast ja oma teadmisi proovile panna,“ sõnas ta.

Mar Said on kasvanud adventperes ja ta on töötanud sotsiaalmeedia managerina. Balti uniooni vabatahtlikuks jääb ta 2021. aasta augusti lõpuni.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat