1300 adventisti tulid kokku, et kuulutada evangeeliumi Pennsylvania lääneosas

Avaldatud 18.11.2016, allikas Adventist World

Ameerika ühes suurimas osariigis, Pennsylvanias, panustavad sajad adventistid evangeeliumi levitamisse – ja ühel puhul päästsid sõna otseses mõttes elu.

Sügise jooksul on umbes 1300 Pennsylvania kirikuliiget läbi käinud kogu osariigi läänepoolse ala programmi „Usk kogu perele“ raames. 2016. aasta kuulutamistöö on toonud 40 ristimist soovivat inimest ning see number peaks kolmekordistuma. 11 piiblitöölist on jätkuvalt tegutsemas seal piirkonnas.

„Pennsylvania lääneosas on väiksem adventistide osakaal kui 10/40 Aknas (Põhja-Aafrika, Lähis-Ida ja Aasia piirkond, kus kristluse levitamine on raskendatud, toim.),“ lausub Pennsylvania Konverentsi isikliku teenistuse juht Tim Bailey. Iga nädal osaleb laupäevastel jumalateenistustel ainult 500 liiget 1300st. Osariigis on 22 kogudust ja arvatakse, et 90% liikmetest on pensionieas või sellele lähenemas. Järgnevad 10 aastat on meie kogudusele murettekitavad, lisab Bailey.

Kaheksateist kirikut osariigi läänepoolses osas teevad koostööd konverentsiga evangeeliumi kuulutamise edendamiseks. Seeriakoosolekute pidamiseks pidid kogudused omama pidevat palveteenistust. Samuti tuli läbi mõelda ja muuta koguduse siseelu, parandades piiblitundide andmist lähenevatele liikmetele ning arendades külalislahkust, tervitamist ja suhtlust külalistega. Kaheksateistkümnest neliteist kirikut viisid ellu muutused ja pidasid evangeelseid seeriad.

Näiteks Indiana linnas tegi seeriat evangelist Randy Barber Kanadast ning seeriate lõpuks käis endiselt kohal 30 külalist.

„Usk kogu perele“ programm saatis vabatahtlikke meeskonnad erinevatesse piirkondadesse jagama kirjandust ja piibliseminari kutseid. Ühes Johnstowni linnaosas seisis palvetav kolportöör Bailey, kes oli kaotanud narkootikumide üledoosi tõttu oma poja. Sealsamas kõrvalmajja astununa leidis mees eest enesetapuplaanides töötu noormehe, kellele oli probleeme narkootikumide ja alkoholiga. Bailey, olles läbi elanud oma poja kaotuse, oli noormehele toeks ning elu võtmise asemel kinkis noormees oma elu Jeesusele. Nüüd võtab ta osa piibliõppe grupist.

Osariigi idapoolsetelt aladelt tulnud vabatahtlikud leidsid kohale jõudes, et juba 400 piibliõppeseminari on alustatud kohalike kogukondade ja piiblitööliste poolt. Aga vaja oli palju rohkemat, lisas Bailey, ning selleks tuldigi kokku üle osariigi. (Pennsylvania pole küll suurim osariik, laiust on tal 450km ja rahvastikuarv 12 miljonit)

„See on kõigi liikmete kaasatus praktikas,“ ütles Bailey. „Nagu ülemaailmne kirik, panustame ka meie kõigi liikmete kaasatusse. See on tunnistus sellest, mis juhtub, kui kõik on kaasatud.“

Kaasatus evangeeliumitöösse nõuab tõsist pühendumust. Üks hispaaniakeelne vabatahtlikke meeskond sõidab iga nädal 5 tundi idast läände ja tagasi, et korraldada reedeõhtuseid teenistusi, hingamispäevakooli ning käia ukselt uksele. Kohalik pastor ütles Bailey’le: „Meil kõigil on võimalus üksteist aidata. Need on meie õed ja vennad, kes annavad endast parima, kuigi nad ei räägi inglise keelt hästi.“ „Inimeste pühendumus teisest osariigi otsast on liigutanud läänepoolseid adventiste ning see suur üksmeelne armastus on viinud meid sellise sütitava tulemuseni,“ ütles Bailey.

Järgmisel aastal alustatakse „Usk kogu perele“ kampaaniat osariigi keskosas.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat