USA rajaleidjate klubi lõi TikTokis piiblikonto

Avaldatud 7.9.2021, allikas Adventist Review

Üks tüdruk istub üksi ja mõtleb, et tema maailm on kokku varisenud, teda kiusatakse ja ta tunneb, et ta on täiesti üksi. Kui siis järsku langeb käsi tema õlale ja tema maailm hakkab muutuma heledamaks, ta hakkab nägema lootust inimestes, kes teda hindavad ja väärtustavad, ja Jumalas. See on kirjeldus videost, mille USA Indiana osariigis tegutsev rajaleidjate klubi postitas TikToki, et levitada Jumala armastust.

TikTok on sotsiaalmeediaplatvorm, kus postitatakse väga erineva sisuga videoid, see platvorm sai tuntuks 2017. aasta lõpus ja on teismeliste seas alates sellest ajast aina enam populaarsust kogunud. Statistika järgi on USAs 2021. aasta märtsi seisuga 25% TikToki kasutajatest vanusevahemikus 10–19. Paljud neist liitusid pandeemia ajal.

Jasperi adventkoguduse rajaleidjate klubi Group 180 (TikTokis nimega clubgroup180) püüdis otsida uusi viise, kuidas jõuda oma kogukonna noorteni ja nii leiti koos, et just TikTok on see võti, millega evangeeliumi jagada.

Kui grupp 2021. aasta märtsis oma tegevust alustas, oli neil 55 jälgijat; nende lugu, mis kannab pealkirja „Lese kingitus“ (The Widow’s Gift), vaadati 85 000 korda ja sai üle 32 000 laigi. Nüüd korraldab see rajaleidjate klubi oma konto alt piibliviktoriine, mida korraga vaatab 70–80 inimest, grupi kontol on üle 7000 jälgija.

Seesama grupp postitab videoid ka YouTube’i, kuna paljud on öelnud, et soovivad nende videoid näha, kuid neil ei ole TikTokis kontot.

TikToki kasutamine tuli orgaaniliselt. „Kõik lapsed olid seal,“ ütles askeldajate juht Sabra Johnson. „Me vaatasime abikaasa Nickiga seda kanalit ja leidsime, et seal ei ole head sisu. Me püüame välja mõelda, mida lastega koos teha ja ma ütlesin Nickile, et peaksime koos lastega piibliteemalise kanali tegema.“
Johnson märkis, et enamus lapsi ei tea piiblilugusid, isegi mitte selliseid populaarseid lugusid nagu Taaveti ja Koljati lugu või Noa laeva lugu. See kanal annab võimaluse neid lugusid jutustada ja Jeesusest rääkida.

Sotsiaalmeediasse minemisel on olnud ka tagasilööke. „Oleme teada saanud, et suhtumine TikToki on väga negatiivne, eriti konservatiivsemate inimeste seas,“ sõnas rajaleidjate juht Nick Johnson (pildil koos pojaga). „Me esialgu ei soovinud seda kanalit kasutada, ent kui me nägime, kui paljud lapsed seda kasutavad, siis tundsime vajadust olla seal ka ise kohal ja teha seal oma tööd. Oleme selle tegevuse käigus kohtunud teiste suurepäraste kristliku sisu loojatega.“

On olnud ka positiivset tagasisidest. Üks TikToki kasutaja ütles: „See on just selline noortegrupp, mille järele ma olen puudust tundnud.“

Sabra Johnson ütles, et nad lähevad oma tööga edasi vaatamata võimalikele raskustele. „Hoolimata tagasilöökidest, mille kristlik sotsiaalmeediakanal võib saada, peaks see siiski edasi teenima selles, mida Jumal on kutsunud meid tegema: jagama evangeeliumi ja minema edasi Kristuses.“

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat