Kohalik kogudus sidus evangelismi kunstiga

Avaldatud 27.11.2023, allikas Adventist Review

Seos usu ja kunsti vahel, millegi uue ja ilusa loomine, on olnud olemas juba loomisest saadik, kui Jumal ise pani kõigesse ilu. Seega pühendas Campioni seitsmenda päeva adventistide kogudus Lovelandis Colorado osariigis Ameerika Ühendriikides oktoobri ja mõned päevad ka novembrist sellele, et seda seost tähistada. Kogudus korraldas usu ja kunsti festivali.

Festival algas 7. oktoobril täiskoori ja orkestri kontserdiga, kus kõlasid sellised klassikasse kuuluvad teosed nagu Beethoveni „Kyrie“ ja „Halleluuja“. Samuti kõlas osa Campioni koguduse pastori Leandro Bizama kirjutatud kantaadist, mis sai hea vastuvõtu osaliseks. „Ma ei ole ammu kuulnud nii ilusat muusikat kui täna õhtul!“ märkis üks külastaja.

Igal nädalal toimusid õhtused ettekanded sellistel teemadel nagu joonistamistunnid, laulude kirjutamise labor ja keraamika töötuba. Samuti näidati, kuidas maalida portselanile, jutustati lugusid ja kuulati õppetunde skulptuuri- ning fotokunsti kohta. Festivalil oli ka paberkaartide valmistamise töötuba. „Tundide üks tore omadus oli see, kuidas inimesed jäid külastama ja looma suhteid kunstnike ja teiste sarnaste huvidega inimestega,“ ütlesid korraldajad.

Jamie Autrey, kunstiõpetaja ja professionaalne pottsepp, pidas 14. oktoobril jutluse, ühendades pottseppade töö sellega, mida Jeesus teeb, kui Ta kujundab ja muudab meie elu.

21. oktoobril pidas tuntud Lovelandi skulptor Victor Issa multimeediaettekande, näidates skulptuuri Kristuse peast, nagu see võis olla suure nädala ajal. Nii Autrey kui ka Issa on Campioni koguduse liikmed.

Dick Duerksen pidas 28. oktoobril jutluse „Kui Jumal naeratab“. Ta kasutas oma jutluses illustratsioonidena mõningaid oma loodusfotosid ja -lugusid, et näidata, kuidas Jumal meile oma armastust ilmutab.

Festival avas uksi edasiseks suhtlemiseks kogukonnaga. Näiteks õlimaalitundide järel hakkasid toimuma piiblitunnid.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat