USA lõunaosariikides avati esimene digitaalne kogudus

Avaldatud 15.12.2022, allikas Adventist Review

COVID-19 pandeemia muutis meie elu: jumalateenistused muutusid virtuaalseks, kalendritesse planeeritud kogunemised nimetati Zoom-kohtumisteks või virtuaalseteks piiblitundideks ja koguduse juhid investeerisid tugeva digitaalse evangelisatsiooniplaani väljatöötamisse, et pidevalt muutuva maailma vajadustega sammu pidada.

Siis läksid asjad tagasi normaalse(ma)ks. Kogudused jätkasid oma füüsilisi kogunemisi ja jumalateenistusi. Jeesuse üleskutse teha jüngreid on sama nagu alati, kuid uus platvorm evangeeliumi jagamiseks muutus osaks koguduse teavitustegevusest digitaalses ruumis. Tunnistades pidevat vajadust kvaliteetse ja järjepideva veebisisu järele oma territooriumil (ja kogu maailmas), otsustas seitsmenda päeva adventistide lõunapoolsete osariikide koguduste liit (Gulf States Conference, GSC) rajada digitaalse koguduse.

Gulf States Digital Church asutati eesmärgiga jagada igavest evangeeliumi uues ja laienevas digitaalses ühiskonnas. See on esimene täielikult digitaalne kirik USA lõunaosariikides. Selle jumalateenistused toimuvad igal nädalal reedeõhtuti sotsiaalmeedia platvormidel. Kogudus astus tegevusse 9. detsembril 2022 oma esimese jutlusseeriaga pealkirjaga „Jeesus", mis on sobiv sari algavasse jõuluaega.

Gulf States Digital Churchi pastorite meeskonda kuuluvad vanempastor ja GCSi esimees Brian Danese (üksinda pildil), abipastor Marcelo Mansur (paremal), meediapastor Daniel Claudet (vasakul) ja jumalateenistuse pastor Edwin Quinjada.

Selle digikiriku teine põnev eesmärk on pakkuda kohalike koguduste kontakte inimestele, kes on võib-olla vaadanud jumalateenistust internetis ja otsivad nüüd kohalikku kogudust. Gulf States Digital Church hakkab sisaldama palveteenistust, jumalateenistust, piibliõpet, koguduse aega, veebipõhiseid annetusi, iganädalasi pühendusi ja reaalajas suhtlemist vaatajatega. Daniel Claudet, GSC kommunikatsioonijuht, ütles: „Ma olen selle algatuse osas väga elevil. Me liigume edasi Jumala armu ja Püha Vaimu juhtimisel."

On huvitav tõik, et 20 protsenti kirikukülastajatest käib ikka veel veebipõhisel jumalateenistusel, kuigi praegu on taas olemas võimalus füüsiliselt kirikusse minna. GCC-sse kuulub on üle 13 000 koguduseliikme, kes kogunevad 89 kirikus (2021. aasta seisuga). See algatus peaks sealse liidu haaret laiendama.

Ellen G. White kirjutas: „Meie kohus on kasutada tõe kuulutamisel kõiki võimalikke vahendeid. " Gulf States Digital Church järgib seda üleskutset. Ta püüab teenida oma inimesi, arendades selle uue teenuse raames kaasahaaravat sotsiaalmeedia sisu, piibellikke sõnumeid ja veebipõhist interaktiivsust.

Loe ka: USAs rajati esimene virtuaalne kohalik kogudus

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat