Soome piibli- ja pallipäevadel osales ka Eesti meeskond

Avaldatud 2.2.2016, allikas Meie Aeg

Möödunud nädalavahetusel, 30. ja 31. jaanuaril peeti Soomes Lohjal piibli- ja pallipäevi, 8-liikmelise meeskonnaga oli esindatud ka Eesti.

Soome piibli- ja pallipäevad sarnanevad ülesehituselt Eesti noorteüritusega: laupäeval on piibliviktoriin etteteatatud teema peale, õhtul hakatakse mängima võrkpalli ning mängud jätkuvad pühapäeva lõunani. Tänavu oli piibliviktoriini teema „Mida ütles Jeesus?”, mille aluseks oli võetud evangeeliumid.

Soome piibli- ja pallipäevad on juba aastaid olnud rahvusvahelised, lisaks eestlastele löövad kaasa ka Rootsi noored. Seekord oli neli pallimängumeeskonda Rootsist, kokku oli 12 meeskonda.

Kuna osalejaid oli erinevatest riikidest, siis olid piibliviktoriini küsimused tõlgitud ka inglise keelde, kohati oli tõlget ka rootsi ja eesti keelde.

Eesti meeskond saavutas piibliviktoriinis esikoha, pallimängudes kolmanda koha ning üldkokkuvõttes samuti esikoha. Auhinnaks jagati käsitööküünlaid ning medaleid ja karikas.

Eestis on sel aastal piibli- ja pallipäev eraldi. Piiblipäev toimub 23. aprillil Türi ühisgümnaasiumi hoones. Viktoriini tarvis on vaja uurida Vana Testamendi prohvetiraamatuid, kus on kuni neli peatükki.

Pallipäeva osas on möödunud aastate pallipäevade korraldajad Märt Maurer ja Ardo Rosin plaani pidanud, et lõplikku otsust kuupäeva osas veel ei ole. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat