Misjonilinn Tallinn 2014 meeskonna nõupidamisest

Avaldatud 13.1.2014, allikas Meie Aeg

Pühapäeval, 12 jaanuaril kogunes Tallinnas Misjonilinn Tallinn 2014 korraldustoimkond, et kokku leppida aasta üldistes plaanides ja lõppeesmärgis. Pika mõttetiheda päeva lõpuks oli paberil aasta kondikava ja projekti fookusena kavandatava evangeelse seminari ajavöönd: 9.-22. november 2014.

Hommik algas üksteise tervitamise, põgusa tutvumisringi ning palvetamisega. Andres Ploompuu, kes on projekti koordinaator, andis teada, et Miikael Volkonski oli terveks päevaks organiseerinud palveketi, nii et meeskond asus tööle teadmisega, et igal hetkel kandis keegi palvekätel.

Eilse kokkusaamise eesmärk oli ühiselt läbi mõelda misjoniaasta eesmärk, sihtrühm ning visioon ja peamised tegevused ja eelarve. Andres tegi ettepaneku läheneda aasta tegevustele nii, et terve aasta jooksul viivad nii Tallinna I kui Tallinna III kogudus (nii koos kui eraldi) ning üle-eestilise koguduse osakonnad läbi erinevaid üritusi või projekte, mis kõik kannavad misjoniaasta logo ning üldpealkirja (nii logo kui üldpealkiri on veel väljatöötamisel) ja aasta lõpupoole (novembris) toimub üks suurem evangeelse suunitlusega seminar. Sellise idee raames viitavad kõik väiksemad ettevõtmised ühele suuremale, kuhu inimesi juba varakult kutsuma hakatakse. Missuguse kontseptsiooni ja suunitlusega see lõppüritus on, see ei ole veel paika pandud. Kui kellelgi on ideid ka misjoniaasta logo või pealkirja suhtes, siis ettepanekud on teretulnud.

Misjoniaasta projekt on ülemaailmse adventkoguduse presidendi algatus ja keskendub suurlinnade evangeliseerimisele. Möödunud aastal oli Põhja-Ameerika misjonilinn New York ning Trans-Euroopa divisjoni misjonilinn London, kus Tallinna projekti juht Andres ja projekti osalised Priit Põldaru ja Ilja Mirošnitšenko käisid ka koolitusel. Balti unioon valis enda piirkonna misjonilinnaks 2014 Tallinna. Seekordsel nõudpidamisel osales uniooni poolt Guntis Bukalders, Tallinna I koguduse poolt Priit Põldaru ja Rain Siim, III koguduse poolt Stanislav Karlov, Ilja Mirošnitšenko ja Genri Tron ning koguduste liidu poolt Andres Ploompuu, Jaanus-Janari Kogerman ja Averonika Beekmann. Toimkonna järgmine koosolek on 2. veebruaril.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat