Adventkogudus plaanib linnamisjonit

Avaldatud 28.10.2013

Seitsmenda päeva adventistide koguduse juhid on kinnitanud plaani julgustada ja hinnata linnapiirkondade misjonitööd – selle üleskutsega esineb tihti koguduse president, kes innustab rohkem töötama suurtes linnades.

Dokument, mis koostati viiepäevasel linnamisjoni konverentsil ja mis kinnitati aastakoosoleku delegaatide poolt, kutsub kogudusejuhte üles tegema linnadest misjonitöö „kõrgema prioriteedi“. Selles rõhutatakse adventkogukonna kasvatamise tähtsust ja vajadustepõhist teenimist linnades, kus elab üle 1 miljoni inimese, aga ka teistes maailma linnades.

Misjonikonverentsi juhid tsiteerisid uurimistulemusi, mille kohaselt elab suurem osa rahvastikust linnades, mitte maapiirkonnas, see üleminekuhetk saavutati viimase viie aastaga. Adventkogudus on alati rohkem tööd teinud maapiirkondades, tõdeti üheskoos.

Kinnitatud dokumendis on kirjas, et maailma 500 linnas, kus on enam kui 1 miljon elanikku:

  • on keskmiselt iga 89 000 elaniku kohta üks adventistide kogudus,
  • 43 linnas ei ole adventkogudust,
  • 45 linnas on vähem kui 10 adventisti,
  • 236 linna 500st on 10/40 aknas – geograafiline ruut idas, 10. ja 40. laiuskraadi vahel, kus elab 60% maailma populatsioonist, kellest väga väike protsent on kristlased.

„Ma arvan, et see konverents oli kui äratuskell: me vajame linnamisjonisse rohkem vahendeid ja palveid,“ ütles adventkoguduse adventmisjoni osakonna täitevsekretär Gary Krause (pildil). „Kogudusejuhid said väikese ülevaate ülesannetest, mis neil oma paikkonnas vaja teha on.“

Plaani kohaselt peavad juhid kaks korda aastas aruandeid esitama ja enda tööd hindama, töö jooksul ka eesmärke ja tegevusi analüüsima.

Aastakoosolekul vastuvõetud kirjelduses on korduvalt rõhutatud kolme misjonitöö komponenti: terviklikkus, Jeesuse meetodite kasutamine ja pidev strateegia sõnastamine.

Nimetatud dokument võeti vastu kaks aastat pärast seda, kui adventkoguduse president Ted N. C. Wilson kutsus üles keskenduma linnamisjonile. 

Kinnitatud dokumenti saab inglisekeelsena lugeda siit

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat