Adventmisjon toetas Euroopa misjoniprojekte 2 miljoni dollariga

Avaldatud 13.2.2018, autor Andrew McChesney, allikas Adventist News Network

Adventmisjon (Adventist Mission) kiitis heaks ligi 2 miljoni dollari väärtuses toetusi mõjukeskustele, et aidata sekulariseerunud Euroopas kuulutada sõnumit Jeesuse peatsest tulekust.

Ülemaailmse Adventkoguduse misjoninõukogu kogunes 31. jaanuaril strateegia- ja rahastusalasele koosolekule, kus võttis vastu otsuse toetada Euroopat 1959448 dollariga Adventmisjoni fondidest. Raha läheb neljale suuremale projektile ning lisaks mitme koguduse rajamise toetuseks.

Euroopa maailmajagu on viimastel aastatel sattunud misjonitöö osas raskustesse. See raha on mõeldud toetamaks tööd pagulastele mõeldud kogukonnakeskuses Saksamaal, erivajadustega laste koolis Prantsusmaal ning Eesti ja Ungari tervisekeskustes.

Need neli mõjukeskust soovivad pakkuda füüsilist, mentaalset ja vaimulikku tervenemist oma kogukondades ning lisaks rajada ka kogudusi, ütles Adventmisjoni juht Gary Krause, kes on ka Globaalmisjoni koguduste rajamiste algatuste ülevaataja. „Euroopa mõistab üha enam, et mõjukeskused suudavad ära kaotada müürid ja takistused kogukonnas ning aitavad jõuda inimesteni igas valdkonnas, sealhulgas aidata leida Jeesust,“ ütles ta.

Linnadesse jõudmine

Krause lisas, et hiljutine Inter-Euroopa Divisjoni poolt korraldatud kokkusaamine tõi esile mõjukeskuste olulisuse panemaks praktikasse Jeesuse teenismistöö meetodeid, tuues näiteid Saksamaalt ja Prantsusmaalt.

Seekordne rahastus toetab kahte projekti Inter-Euroopa Divisjonis: erivajadustega lastele rõhku panevat kooli Prantsusmaal Toulouses ning kogukonnakeskust Saksamaal. Hannoveris asuv keskus pakub noortele pagulastele abiprogramme lisaks teistele teenustele, mis on mõeldud noortele ja noortele peredele. Toulouse kool saab järgneva kolme aasta jooksul 150000$ toetust ning Hannoveri keskus sama aja jooksul 143395$.

Trans-Euroopa Divisjoni (TED) juhid on rõõmsad, et ka nende piirkonnast leidsid toetuse kaks ettevõtmist. Üks nendest on Terve Elu keskus Tallinnas, mis pakub nõustamisteenuseid, teraapiaid, trenne ning elustiilikoolitusi. Teine tervisekeskus asub Ungaris, Miskolcis, ning pakub nõustamist ja terviseseminare ning peab raamatu- ja tervisliku toidu poode.

Usalduse ehitamine

Ungaris plaanivad koguduseliikmed rajada kesklinna tervisekeskuse, mis oleks eemal juba Miskolci linna olemasolevast kahest kirikust, ütles Hulbert. „Adventistid on raskustes kutsumaks inimesi otse kirikusse rasketööstuslikus linnas,“ ütles ta. „Rajades ReményPONT Közösségi Iroda (HopePOINTi kogukonnakeskus) plaanivad liikmed jõuda inimesteni keskkonnas, kus nad tunneksid ennast hästi.“

Projekti eesmärk on luua tutvusi ning usaldust kesklinna piirkonnas. „Ettevõtmise teokssaamisel on nende eesmärk rajada viie aasta jooksul uus kogudusepistik,“ lisab Hulbert.

Viimase 12 kuu jooksul on Trans-Euroopa Divisjoni misjoninõukogult toetuse saanud 117 misjoniprojekti. „Nii hea meel on näha pastorite ja liikmete, eriti noorte, loovaid ideid,“ ütles Divisjoni president Raafat Kamal.

Adventmisjon plaanib 2018. aastal panustada Globaalmisjoni projektidesse 4.2 miljonit dollarit, mida tehti sarnaselt ka möödunud aastal. Vahendid selleks tulevad annetustest ning iga-aastasest ohvriannetusest.

21 mõjukeskust said Adventmisjoni rahastuse 2017. aastal. 2016. aastal oli neid kakskümmend neli. Osad toetustest läksid uude kohta, kuid enamus neist oli teise või kolmanda aasta toetused juba käimasolevatele projektidele.

Eelmise aasta seisuga oli Adventmisjon toetanud 61 mõjukeskust toetuste andmise algusest 2012. aastal. Kõik need tegemised on ellu viidud eesmärgiga rajamaks uusi kogudusi.


Toeta Terve Elu keskust või teisi Eesti Liidu misjoniprojekte: http://toeta.advent.ee/
Järgmine ohvriannetus toimub kogudustes 10. novembril.

 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat