Tubakavabal päeval jagati 200 mahlapakki ja raamatuid ning brošüüre

Avaldatud 2.6.2014, allikas Meie Aeg

Laupäev, 31. mai oli ülemaailme tubakavaba päev. Sel puhul korraldas Tallinna III kogudus teist aastat tubakavaba päeva aktsiooni, mille keskmes oli inimestele vahetuskauba pakkumine: iga suitsupaki vastu anti mahlapakk ja soovi korral ka infomaterjali, kuidas suitsetamine tervist mõjutab ja kuidas suitsetamisest vabaneda. Kui eelmisel aastal käisid noored vaid Tammsaare pargis Tallinna kesklinnas, siis sel aastal oli plaanis veel kaks tegevuspaika: Kristiine kaubanduskeskus ja Stroomi rand, viimane jäi külma ilma tõttu tegevuspiirkonnast välja. Projekti eestvedaja Galina Solovjova ütles, et päev läks väga kenasti. „Kui eelmisel aastal vahetasime 78 pakki, siis sel aastal jagasime ära kõik ettevalmistatud 200 mahlapakki.”

Tallinna III kogudus kutsus juba mai alguses projektis osalema ka eestikeelseid noori ja osalejaid tuli Tallinnast, Põltsamaalt, Tartust ja isegi Võrust. Siiski mainis Galina, et nad oleksid oodanud noorte rohkearvulisemat kaasalöömist, ent sellest noodist üle jääb kõlama heameel koostööst: „Tore, et meil oli koostöö, kõigil oli hea meel. Noortele meeldis osalemine, oli põnev, innustav. Oli palju positiivseid kogemusi, naljakaid juhuseid oli ka,” ütles Galina.

Inimeste reaktsiooni kohta, kui neile suitsupaki vastu mahlapakki pakuti, ütles Galina, et inimesed ei teadnud, et on tubakavaba päev ja väga erinevaid reaktsioone oli. „Ma arvan, et inimesed mõtlevad suitsetamisest loobumisele,” ütles Galina. „Mõned võtsid hea meelega venekeelset raamatut „Hüvasti, sigaretid”. Mõned ütlesid, et on palju püüdnud suitsemisest loobuda ja enam ei tea, mida proovida. Kui mõnigi mõtleb loobumisele, siis on meie eesmärk saavutatud. Ega me ei pannud eesmärki, et kõik need inimesed loobuvad suitsetamisest.”

Pärast mahlapakkide ja raamatute jagamist mindi tagasi kirikusse, et kringlit süüa, teed juua ja muljeid vahetada.

Venekeelne raamat „Hüvasti, sigaretid” on välja antud Zaokski vaimulikus seminaris Venemaal, eesti keeles jagati Tervise Arengu Instituudi brošüüre. Projekti rahastas adventkoguduste Eesti liit. Eestis on suitsetajate osakaal täiskasvanute seas 26%.

Tallinna III koguduse teine suvine tänavaprojekt „Evangeelium kunstniku käe läbi” lükkub selle eestvedaja, pastor Ruslan Karlovi õpingute tõttu augustisse. Pastor Ruslan Karlov on alates möödunud nädalast poolteist kuud kestval õppesessioonil Zaokski vaimulikus seminaris.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat