Uniooni noortejuhid pidasid Lätis aru

Avaldatud 27.11.2013, autor Andres Ploompuu

25. ja 26. novembril kohtusid Lätis, Turbase looduskaunis puhkekeskuses Balti uniooni Eesti, Läti ja Leedu liidu noortejuhid, Läti rajaleidjate juht, uniooni president Valdis Zilgalvis. Koosviibimist juhatas uniooni noortejuht Ivo Käsk.

Kahepäevase kohtumise peamisteks teemadeks olid ühised suurüritused ning nende korraldamisel rakendatav koostöö. Esimesel päeval räägiti rohkem Rajaleidjate Camporee'st, mis toimub 2014. aasta suvel Hollandis. Kuna kohtade arv on seekord piiratud, jagati kohtumisel hinnanguliselt kvoote, kui palju võib igast Balti riigist seekordsele Camporee'le osalejaid sõita. Muretsemiseks pole siiski põhjust, sest saabuvale üritusele on Eesti rajaleidjatele hetkel reserveeritud 70 kohta, mida on sama palju kui 2010. aasta Camporee'l osalejaid Eestist.

Suuremat tähelepanu aga pälvis järgmisel aastal Tallinnas organiseeritav BAUC Impact Tallinn (17.-23. märtsini), mis on nädalane uniooni noorteosakonna poolt organiseeritud misjoniprojekt. Kuna taolist üritust sellisel kujul pole Tallinnas varem läbi viidud, võttis nõukogu aega selle organiseerimise detailsemaks läbiarutamiseks. Koostöö selle projekti ellukutsumiseks on paljulubav ning uniooni toetus sellise noorteürituse korraldamiseks on olemas.

Arutati ka Eesti-Läti muusikapeo korraldamise võimalikkust näiteks tuleva aasta Tallinna misjoniprojektide raames, näiteks 2014. aasta sügisel.

Samal koosolekul vaadati ka veidi kaugemasse tulevikku ning tehti ettepanek korraldada 2015. aastal lätlastega ühine rajaleidjate laager, mida asub läbi arutama Eesti rajaleidjate nõukogu.

Kohtumine toimus meeldivas ning palvemeelses õhkkonnas ning kokku lepiti ka järgmine kohtumine, et koostöö uniooni noorteosakondade ning ka rajaleidjate vahel võiks jätkuda.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat