USAs San Fransisco seminaril kasutati nii traditsioonilisi kui ka ka digivõimalusi

Avaldatud 9.10.2024, allikas Adventist Review

Evangeelne sari „Hope Now“ (Lootus tänaseks) mõjub adventkoguduse Kesk-Kalifornia koguduste liidu linnadele ja kogukondadele positiivselt, ja San Francisco on üks neist. Just seal toimus 6.–14. septembrini peakonverentsi (PK) juhi Ted Wilsoni juhitud seminari osa.

Kohalikud kogudused valmistusid sarja jaoks erinevate meetodite abil, millega nad oma kogukonda sellest evangelismisarjast teavitasid. San Francisco adventkirikus toimunud evangeeliumisari ise ei olnud ainulaadne, vaid Ted Wilsoni esinemine sellel. Kogudus korraldab igal aastal üks või kaks evangeelset sarja, mis ühendab kogudust kogukonnaga ja loob uusi suhteid.

Wilson keskendus oma nädalase sarja jooksul Ilmutusraamatule ja lootusele, mida see Piibli raamat kristlastele pakub. Ta keskendus Jeesuse teisele tulemisele, surnute seisundile, hingamispäevale ja teistele teemadele. Viimasel kohtumisel osales umbes 460 inimest ja veel umbes 3000 inimest jälgis tema esinemist internetis, kus seda viiel platvormil voogedastati.

„Hope Now“ sarja reklaamiti erinevate meetodite abil, sealhulgas kasutati traditsioonilisi teavitustegevusi, nagu ukselt uksele käimine ja isiklikud kutsed. Digitaalset turundust tehti Facebooki ja muudes sotsiaalmeediakanalites: Instagramis, Messengeris ja WhatsAppis.

„Me reklaamisime Meta kaudu, jagasime ka brošüüre ja flaiereid ning kutsusime oma sõpru,“ selgitas San Francisco keskkoguduse pastor Mark Ferrell. Digievangelismi ühendamine traditsioonilisema evangelismiga võib sageli anda kõige positiivsema tulemuse. Iga meetod jõuab erineva kogukonnani ja ühendab erinevat tüüpi inimesi. See muudab tõenäolisemaks, et sõnum mõjutab laiemat inimeste spektrit kutsega kuulda Jumalast ja kogudusest.

Paljud inimesed tulid sarja kuulama just teavitustöö tulemusel. Sarja käigus ristiti kümme inimest ja paljud teised osalevad praegu piibliõppes, valmistudes ristimiseks. See evangeelne sari kinnitas taas, et evangelism toimib ka tänapäeval, ja näitas, kui suur jõud on teavitustööl isegi sellises keerulises ja usuleiges kogukonnas nagu San Francisco.

„Seal oli palju inimesi, kes tulid ja osalesid ning olid tõesti vaimustuses,“ ütles Ferrell. San Francisco kogudus ja teised seda ümbritsevad kogudused aitasid kaasa sellele, et sari oleks edukas. „Selle sarja ettevalmistamisel olid kõik hõivatud. Üle poole koguduse liikmetest tegi tõesti kõvasti tööd,“ ütles Roldan Abello, kes on samuti San Francisco keskkoguduse pastor.

See sari avaldab jätkuvalt positiivset mõju nii kogukonnale kui ka kogudusele. See, et Ted Wilson sai San Francisco keskkirikus rääkida, oli paljude siinsete koguduseliikmete tipphetkeks. „Me tõesti tundsime rõõmu, et ta võttis meie kutse vastu ja tuli meie kirikusse rääkima,“ ütles Ferrell.

Kogudus jätkab tööd selle mõjuga, mille sari endast jättis. Paljud registreerusid nii vahetule kui ka digiplatvormil läbi viidavale piibliõppele. „Me jätkame tööd inimestega, kes kohale tulid, piibliõpetuse vastu on palju huvi,“ ütles Ferrell.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat