Kirikumuusikust pastor siirdus emerituuri

Avaldatud 12.8.2021, autor Helis Rosin, allikas Põltsamaa Valla Sõnumid

Allikas: Põltsamaa Valla Sõnumid

Eesti adventkogudustes 39 aastat pastorina teeninud Rein Kalmus siirdus augusti alguses emerituuri.

“Olen kaks korda töötanud Põltsamaa adventkoguduse juures. Esimene kord olin siin, kui lapsed olid veel väikesed. Ja nüüd viimased viis aastat enne emerituuri siirdumist olin teine kord. Kokku olen Põltsamaa koguduse juures töötanud 11 aastat, mis on pikk aeg,” tõdes Kalmus.

Eelseisvale perioodile mõeldes muheles noor pensionär ning tõdes, et omad hobid ja tegemised tal kindlasti jäävad. “Olen suur loodusearmastaja, saan pühendada rohkem aega lindudele. Saan rohkem tegeleda vaimuliku heliloominguga, mul on omad mõtted ja plaanid. Ja eks ma aeg-ajalt käin jutlustamas ühes ja teises koguduses edasi. Näiteks Türil käin praegu kaks korda kuus kohalikus hooldekodus, kuna mind paluti. Sõnaline tegevus ei kao kuhugi,” tõdes ta.

Heliloojana on Kalmus vaimuliku heliloomingu konkurssidel jõudnud korduvalt esikolmikusse ning temalt on tellitud koorilaule ka vaimulike laulupidude tarbeks.
Rein Kalmus lisas, et Põltsamaaga seoses jäävad talle ilusad mälestused. “Kui me perega siin elasime, oli meil ilus kodu. Väga ilus aed oli ka – lastel oli ruumi joosta ja kasvada. Ka laste kooliminekuaeg seostub Põltsamaaga – tütar ja noorem poeg läksid siin esimesse klassi. Vanem poeg alustas kooliteed Tallinnas. See oli elu kõige ilusam aeg – olime prouaga õitsevas eas ja lapsed olid veel kodus,” tõdes ta.

Kalmus kinnitas, et on end ka kohalikus koguduses hästi tundnud. “Koguduse inimesed on olnud minu suhtes mõistvad, tegusad ja aktiivsed,” tõdes ta tänutundega.

Praeguste plaanide kohaselt saab emeriitpastor Rein Kalmust kuulata Põltsamaa adventkoguduses taas 25. septembril. Alates 1. septembrist hakkab siinset adventkogudust teenima Priit Keel.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat