Võimalus omandada adventteoloogia kraad Balti unioonis

Avaldatud 16.2.2021

Iga Jumala laps on tuttav igatsusega mõista paremini Jumala Sõna ja koguduse missiooni. Teoloogiaalase kõrghariduse omandamine on üks loomulik samm pastoriks saamise teel, kuid tegelikult on see võimalus, mida võivad kasutada ka teised koguduseliikmed. Oleme kogudus, keda juhib Sola Scriptura põhimõte, seega ei otsi me vastuseid küsimustele mitte inimeste – ka mitte pastorite – arvamustest, vaid Jumala Sõnast endast. Kui oluline siis on, et võtaksime tõsiselt Sõna õppimist ning laiendaksime oma teadmisi!

Kõike seda silmas pidades on Balti unioon otsustanud, et samal ajal kui hoolitsetakse tulevaste pastorite hariduse eest, kutsutakse teoloogilisest kraadiõppest osa saama ka kõiki koguduseliikmeid. Tule, et omandada uusi teadmisi Piibli, teoloogia ja missiooni kohta!

Selleks, et võimalikult paljud saaksid seda eesõigust kasutada, on läbi mõeldud terve hulk praktilisi ja finantsilisi küsimusi.

- Õppemaks on sümboolne, et mitte keegi ei peaks majanduslikel põhjustel õpingutest kõrvale jääma.

- Intensiivkursused toimuvad ühel nädalal kuus.

- Neile, kellel ei ole võimalik oma töö- või perekondlike kohustuste pärast alati kohal olla, pakutakse tuge loengute otseülekannete ning salvestuste näol. Salvestusi on võimalik vaadata järele endale sobival ajal.

- Õppimiseks on tarvis osata kas inglise või vene keelt, sest kõik loengud tõlgitakse neisse keeltesse; samas on tõenäoline, et üliõpilastel lubatakse kirjalikke töid esitada ka oma emakeeles.

Bakalaureuseprogramm algab 2021. aasta septembris ja magistriprogramm loodetavasti 2022. aastal. Neil inimestel, kes sooviksid alustada magistriõpingutega, kuid kellel puudub erialane bakalaureusekraad, tasub endast programmi koordinaatorile märku anda juba sellel aastal. Seda sellepärast, et mõned magistrikursuse eeldusained loetakse sellel aastal bakalaureuseprogrammi raames ja nii on võimalik end sellel aastal magistriprogrammiks ette valmistada.

Ingliskeelne informatsioon algava bakalaureuseprogrammi kohta on olemas Balti uniooni kodulehel bauc.lv. Hoia uudistel silma peal ka Facebooki lehel BAUC Higher Education in Bible and Ministry. Kui sul on veel vastamata küsimusi, võid julgelt ühendust võtta uniooni kõrgharidusprogrammi koordinaatori Ingaga aadressil inga.slakota@bauc.lv või telefoninumbril +371 2988 4712. Avaldusi bakalaureuseprogrammis osalemiseks hakatakse vastu võtma 2021. aasta aprillis.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat