Lisavastuvõtt magistriprogrammi

Avaldatud 29.6.2022

Balti uniooni haridusosakonna viimaste aastate pingutus ja unistus pakkuda adventteoloogia suunitlusega kraadi Balti riikides hakkab tõeks saama. Pärast viimaste bürokraatlike tõkete ületamist on teoloogiamagistri programm valmis sügisel alustama. Seoses sellega on välja kuulutatud ka lisavastuvõtt neile, kes kaks aastat tagasi õppeprogrammis osalemiseks soovi ei avaldanud, kuid kes nüüd tunnevad kutset teoloogiaõpingutega algust teha. Lisavastuvõtt kestab 10. juulini 2022. aastal. Avalduse blankett on leitav veebilehel www.sda.ee/ma.

Magistriprogrammi hakkab pakkuma Andrewsi ülikool. Tegemist on rahvusvahelise programmiga, mida Andrewsi ülikool on pakkunud erinevates maailma piirkondades koostöös kohalike seminaridega: Hong Kongis, Poolas, Rumeenias, Venemaal, Ukrainas jne. Programmi eesmärk on pakkuda tudengitele tugevat piibellikku ja teoloogilist alust, arendada kriitilist mõtlemist ning varustada neid oskustega teadustööd teha. Eriliselt on programmiga oodatud liituma teenivad pastorid ja osakonnajuhid, kuid võimalus on avatud ka kõigile teistele, kellel on olemas bakalaureusekraad teoloogias või mõnel muul erialal. 

Õppetöö ei toimu siiski mitte Balti riikides, vaid tudengid on kaks korda aastas oodatud Poola adventkoguduse seminari kampusesse Podkowa Lesnas Varssavi lähistel. Mõlemad õppesessioonid kestavad kaks nädalat, nii et kokku saab Poola seminaris veeta neli nädalat aastas. Õppida saab nii vene kui ka inglise keeles. Õpe kestab neli aastat ning lõpeb tudengi valikul kas laiaulatusliku lõpueksami või lõputööga. Neil, kes vahetavad eriala ning alustavad teoloogiaõpinguid esmakordselt, tuleb nende aastate jooksul võtta lisaks 12 ainepunkti ulatuses eeldusaineid, mis keskenduvad Vanale ja Uuele Testamendile, kirikuajaloole ning adventkoguduse teoloogiale.

Kõige värskemat infot õppeprogrammi kohta saab uniooni veebilehel https://www.bauc.lv/ma-in-religion/

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat