Türi kogudus osales aedlinna kohvikute päeval

Avaldatud 3.7.2019

2. juulil, Türi linna sünnipäeval oli Türil taas aedlinna kohvikute päev, millel osales juba seitsmendat korda ka Türi adventkogudus oma Raamatukohvikuga. Kohvik on nime saanud selle järgi, et külastajatele pakutakse erinevaid vaimulikke raamatuid.

Tänavu tegutses Raamatukohvik keskpäevast kella poole viieni pärastlõunal. Igal täistunnil said külastajad osa väikesest kontserdist, esinesid Olavi Laur, Airi Allvee, Rein Kalmus ja Samuel Beekmann.

Muusika ja hea-parema kõrvale toiduletist sai iga soovija astuda läbi ka kahe raamatulaua juurest, kus raamatuid külalistele tutvustasid Aili Laul ja Laine Mäsak. Kokku viidi kohvikutepäevalt uude koju 178 raamatut. Raamatulaudadel oli väljas 15 erinevat nimetust. Türi koguduse kirjanduslaua eest vastutav Mall Kaaver sõnas, et igal aastal on olnud pakkumisel „Ajastute igatsus” ja „Suur võitlus”, nii ka tänavu. Lisaks neile olid külastajatele tutvumiseks-kaasavõtmiseks välja pandud misjoniraamatud, millest enim võeti tänavust misjoniraamatut, „Lootus tänapäeva peredele”. Ka „Kujuteldamatut” ja „Tervist ja heaolu” võeti palju. „Eks raamatute minek sõltub ka sellest, mis pakkujale endale meeldib, sellest, kuidas raamatuid esitleda,” ütles Mall. „Päris mitmed ütlesid ka, et mingi raamat on juba olemas ja seepärast katsume alati midagi uut lauale panna, et valikut oleks ka nendele, kes on meie kohvikus mitu korda käinud. Uus raamat oli tänavu veel Clifford Goldsteini elulooraamat. Raamatutega pakuti kaasa ka järjehoidjat.

Kohvikutepäeval osalemise kohta sõnas Mall, et oluline osa päevast on kindlasti see, et käime kogudusena kogukonnaga ühte jalga. „Minu meelest on see üks ühine Türi asi ja samas ei ole see ainult Türi jaoks, vaid aedlinna kohvikute päev on üle Eesti suveürituste programmides sees.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat