Türi kogudus tervitas uut koguduseliiget ja uut pastorit

Avaldatud 1.9.2021

Hingamispäeval, 28. augustil oleks pidanud esialgse plaani järgi olema seitsmenda päeva adventistide Türi koguduse 90. aastapäeva tähistamine ja kuigi see on olude sunnil lükatud järgmisse aastasse, oli augusti viimane hingamispäev Türi koguduses siiski eriline.

Türi kogudus tervitas uut koguduseliiget ja uut pastorit. Nädal varem, 21. augustil ristiti kogudusse uus liige Tiina ja augusti viimasel hingamispäeval andis pastori teatepulga Hele Kulbile üle 39 aastat pastorina teeninud Rein Kalmus.

Türi koguduse värskeim liige Tiina läbis möödunud talve ja kevade jooksul ristimisklassi ning otsustas seejärel kogudusega liituda. Tiina vastas 21. augustil koguduse ees ristimistõotuse küsimustele ning seejärel sõideti üheskoos Rõõmusaare laagripaika, kus toimus ristimine. Tiina võeti kogudusse vastu 28. augustil.

Koguduste liidu esimees Andres Ploompuu vaatas Reinu tööle pastorina ja Hele jätkamisele selles ametis läbi Eelija ja Eliisa loo, mis on kirjas 2Kn 2. peatükis. Kui Eelija jättis oma kuue maha, võttis Eliisa selle üles. „Me kõik võtame üle kellegi kuue – nii see käib põlvest põlve. Me kõik vajame selleks kindlustunnet. Jumal vastas Eliisa palvele ja Eliisa läks kuiva jalaga üle jõe.“

Oma jutluses keskendus Andres vabadusele, toetudes galaatlaste kirja 5. peatüki 1. salmile ja seejärel kogu peatükile. „Kui sundus kohustab väljastpoolt, siis vabadus sunnib seestpoolt,“ ütles Andres ja rääkis, et vabadus ei tähenda reeglitest möödavaatamist ja piiride eiramist. „Kui käsud ja keelud ja korraldused on meie ainuke teejuht, siis me oleme nende orjad. Jumal ei ole mõelnud, et asendaksime endise orjuse uue orjusega.“ Sõnades, et me kõik kaldume ideaalist kõrvale, et me oleme kalduvad orjusele, ütles Andres, et meid ei ole selles võitluses üksinda jäetud. „Maksab usk, mis on tegev armastuse kaudu.“

Pärast pidulikku jumalateenistust söödi kirikuaias ühiselt lõunat ning nauditi osadust kohalike koguduseliikmete ja muusikalist külakosti pakkuma tulnud külaliste vahel.

Rein Kalmus orelil: Tuuliki Jürjo koraaliprelüüd "Kuningas on Jeesus Kristus". 

 

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat