Rwandas ristiti 100 135 uut koguduseliiget

Avaldatud 7.7.2016, allikas Adventist Review

Rwanda evangeelse seminari järel ristiti Seitsmenda Päeva Adventistide kogudusse üle 100 000 inimese.

Seminarid toimusid 13.–28. mail 2227 paigas üle Rwanda, kokku ristiti 100 135 inimest, ütles seminari koordinaator Duane McKey.

„Rwanda kogemus on imeline ime,” ütles McKey, kes on adventkoguduse kõigi liikmete kaasatuse (Total Member Involvement initiative) ülevaataja. „Me oleme Rwandas käinud mitu korda ja käinud ukselt uksele Kongos, aga midagi sellist pole me varem näinud.”

Rwanda koguduseliikmed on nii suure ristitavate arvu pannud koguduseliikmete kaasatuse arvele. Koguduseliikmeil ja vastristitud koguduseliikmeil paluti juhatada Kristuse juurde vähemalt üks inimene; paljud korraldasid oma kogukonnas piibliuurimisi, annetati uusi maju, kariloomi, meditsiini- ja tervisevahendeid.

28. maiks, mil seminarid läbi said, oli ristitud ligi 95 900 inimest – see number ületas möödunud üleriigilise seminari ristimiste arvud (30 000) Zimbabwes 2015. aasta mais. Kogudusel oli enne seminari Rwandas 720 000 liiget, riigis elab 11,8 miljonit inimest.

„Adventkogudus on prohvetlik liikumine ja see, mis Rwandas toimus, on tõesti prohevtluse täitumine,” ütles McKey. „100 135 ristitut on prohvetikuulutuse täitumine, nagu ka paljud teised märgid, mida me maailmas näeme. Nagu üks minu sõber Rwandas ütles: „Jeesus tuleb kindlasti varsti!””

Adventkogudus teeb koostööd ASIga, et ehitada uutele koguduseliikmetele 1000 kogudusemaja.

Järgmine suur evangeelne seminar on plaanis pidada 2017. aastal Rumeenias ja endise Nõukogude liidu aladel.

Üleilmse adventkoguduse president Ted N. C. Wilson ütles, et Rwanda „uskumatu saavutus ei ole midagi vähemat kui Püha Vaimu vägi, mis aitab meil näha, kuidas peatselt valatakse välja hiline vihm”.

„Edu võti oli pastorite ja koguduseliikmete omavaheline rõõmsameelne ja ühendatud koostöö Püha Vaimu juhtimisel,” ütles Wilson, kes juhatas kohtumisi Gisenyis Rwandas. „Osalegu kõik koguduseliikmed igal pool alandlikult kõigi koguduseliikmete kaasatuses. Maailmasündmused annavad meile iga päev teada, et Jeesus tuleb varsti. Pühendagem end täielikult Issandale, kolmeinglikuulutuse kuulutamisele ja Tema peatsele tulemisele.”

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat