Rootsis võeti vastu uus töölubade andmise kord

Avaldatud 18.3.2016, allikas TEDNews

Pühapäeval, 13. märtsil hääletas Seitsmenda Päeva Adventistide Rootsi Uniooni nõukogu, et unioonis ei ordineerita edaspidi enam pastoreid. Nõukogu ettepanekul saavad kõik pastorid pastori tööloa (rootsi k nationell befogenhet, inglise k commissioned minister credential).

Vastavalt Rootsi uniooni kodulehele on nõukogu eesmärk tagada sugude võrdne kohtlemine kõigis töövaldkonda puudutavates aspektides ning vältida seega olukorda, mida tajutakse kui võimalikku lahknevust Rootsi seadusandlusest.

Kuigi seisukoht ja hääletus on komitee sõnul sündinud „vaimulikus õhkkonnas, mis julgustab kõiki liikmeid vastama Jumala kutsele kasutada Vaimu ande koguduse töös“, teadvustatakse, et kõnealune otsus on seadnud uniooni väljapoole peakonverentsi ja Trans-Euroopa divisjoni (TED) tööjuhiseid. TED on peakonverentsi haru ja lähtub seega üleilmse koguduse poliitikatest ja otsustest. TED jätkab koostööd unioonidega, et luua parem arusaamine nendest poliitikatest ning kokkulepitud juhiste vajalikkusest.

TEDi kõigi unioonide juhid on aastate jooksul väljendanud toetust naiste tööle pastorirollis, siia kuulub ka TEDi nõukogu seisukoht, mis kinnitati divisjoni 2015. aasta talvekoosolekul. TEDi ja unioonide juhtkonnad kohtusid möödunud sügisel kolmel regionaalsel nõupidamisel: Inglismaal, Taanis ja Ungaris. Nende kohtumiste ajal kuulasid kogudusejuhid väga tähelepanelikult naispastorite lugusid, raskusi ja rõõme ning pühendumist teenimistööle. Naised on pühendunud sellele, et kogudusetöö võiks jätkuda ja kasvada.

Rootsi otsus on kolmas sarnases jadas; kaks teist Skandinaavia uniooni – Norra ja Taani unioon – on varem muutnud töölubade väljaandmise korda. TED jätkab arutelusid kõigi kolme uniooniga.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat