Perelaagris keskendutakse paarisuhte uurimisele, lastele palju tegevusi

Avaldatud 26.6.2014, allikas Meie Aeg

Juuli teisel nädalavahetusel peetakse tänavust perelaagrit. Võrreldes eelmiste aastatega on ellu kutsutud mõningaid muudatusi, alustades kohast: perelaager toimub Viljandimaal Nuutsaku puhke- ja õppekeskuses.

Laagri korraldaja, Eesti adventkoguduse peretöö juht Marge Randlepp ütles, et üks peamisi eesmärke laagri korraldamisel oli kaasata võimalikult palju perekondi või paare. „On rõõm tõdeda, et leidub paare ja perekondi, kes soovivad kaasa lüüa. On tore, et saime iga tegevuse juurde inimesi, kes on valmis vastutama. Algus pani muretsema, et on suur laager, mida on vaja vedada, aga kui teed tükkide kaupa ja kui leiad inimesi, kes neid tükke teevad, siis kaob mure ära.”

Tänavuse laagri teema on „Paarisuhte ehituskivid”, sellealase koolituse läbis Marge Randlepp eelmise aasta sügisel EELK Perekeskuse juures. „Perekeskuses reklaamiti, et kogudustes võiks seda koolitust teha. Sel kursusel ei ole levitamise piiranguid ja autoriõigusi, võime kasutada materjale, logosid. Nii tekkis mõte need osad laagri näol läbi võtta, me ei tee eraldi koolitust, mille raames üks koolitaja käib kogudustes koolitamas, vaid ühes laagris kõigile koos,” selgitas Marge.

Laagri korraldusliku poole peal on olnud kolm eesmärki: 1. suurendada laagri külastatavust, 2. pikendada inimeste laagris olemise aega, 3. muuta hingamispäev liikuvamaks. Marge: „Varem on olnud nii, et väga suur osa inimesi on tulnud ainult hingamispäevaks. See on väga tore, aga laagrikoht on makstud kolme päeva eest, mille sisse kuulub kaks ööbimist. Selle tõttu on pühapäevaks rohkem sportlikke ühistegevusi. Talvisel spordipäeval käidi välja mõte, et tahetakse veel sarnaseid spordipäevi teha, aga nüüd on see osa laagrist – kaks üritust on ühendatud. Reedene lõkkeõhtu on rohkem sisustatud, kolm paari jagavad oma kohtumise lugu. Muutus on veel see, et varem oli hingamispäeviti natuke palju istumist, lasteõpetajate poolt käidi välja idee, et nüüd on lõunane osa perekondlik, toimub aarete jaht looduses ja õhtul ollakse jälle valmis töögruppide jaoks.”

Perelaager peaks kujunema toredaks ettevõtmiseks ka laste jaoks, kes ei malda töögruppides istuda ja kuulata. „Lastele on rohkem mõeldud; kui tavaliselt on lapsed jumalateenistuse ajal vanemate kantseldada, siis nüüd on alguses lastejutlus, sealt lähevad lapsed edasi oma gruppidesse ja on lastetunnis kuni õppetüki lõpuni, üle kahe tunni hommikul. Lõunal matkal ja õhtul töögruppide ajal on samuti lastele tegevused. Nii et laager on lastega peredele puhkus ja mõnu,” ütles Marge. Lisaks magamiskohtade arvestamisele on registreerumine vajalik ka sellepärast, et lasteõpetajad teaksid arvestada laste arvuga enda tundides.

Marge kutsub üles osalema hingamispäevalõunases osadussöömaajas, milleks iga perekond peaks midagi ühise laua peale kaasa võtma: „Söögilaud on nii rikkalik, kui palju tuuakse ja pakutakse.”

Perelaager on osalejatele tasuta, kulude katteks saab kohapeal annetada. Laagrisse oodatakse registreeruma aadressil registreeri.advent.ee kuni 6. juulini. Nuutsakul on 100 voodikohta, ent ilma peavarjuta ei jää ka hilisemad tulijad – kui magamiskott on kaasas, leiab magamiseks ikka koha. On olemas ka telkimiskohad.

Perelaager toimub 11.–13. juulini. Kava saab vaadata siit.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat