Jamaica digievangelismi sari on saanud vaatajaid kolmelt mandrilt

Avaldatud 26.11.2020, allikas Adventist Review

Saare esimese digievangelismi sarja tulemusena on Jamaica seitsmenda päeva adventistide kogudusse ristitud üle 380 inimese.

Sarja teema oli „Räägime Temast“ ning selles keskenduti Jeesuse järgimisele. Sari lasti eetrisse oktoobris. Kogudusejuhtide sõnul valmis sari koguduse töötajate, tööharujuhtide, pastorite ja unioonide ning liitude koostöös.

Digievangelismi sarjas oli oma koht ka ühispalvel, lauljatel ja muusikutel. Sarja juhtis pühendunud meeskond, kes koordineerisid sarja esitamist erinevatel sotsiaalmeediaplatvormidel. Kaasatud oli ka koguduse enda tele- ja raadiokanal.

Sarja kõneleja oli Dane Fletcher, kes pidas 26 Piiblil põhinevat jutlust. Kaasevangelist oli Omar Oliphant.

Fletcher, kes on Jamaical ka noorte- ja kaplanitöö juht, sõnas, et sarja tegemine nõudis jõupingutusi, ent oli siiski huvitav. „See sari ajas mind nii kitsikusse, et ma õppisin tõeliselt palvetama ja Jumalast sõltuma,“ ütles ta. „Ma olin väga teravalt teadlik sellest, et meie peamine kuulajaskond on Jamaica, kuid ka teiste riikide inimesed, kaasa arvatud Ameerika Ühendriigid, Kanada, Suurbritannia, Kaimanisaared ning Trinidad ja Tobago. Siiski oli väga suur rõõm selle sarja tegemise käigus õppida, ja rõõm oli sellest, et nii paljud inimesed eri kohtadest said ristitud.“

Fletcher lisas, et digievangelism „võib olla Jumala tööriist, millega lõpetatakse evangeeliumi kuulutamine kogu loodule ja siis tuleb ots“.

Üks neist inimestest, kes 24. oktoobril Kanadas ristiti, Sherice Beckford otsustas Jeesust järgima hakata pärast seda, kui oli sarja üht osa näinud. Ta vaatas ka teised osad ära ning talle tundus see väga huvitav.

„Võtsin igal õhtul oma arvuti lahti sooviga, et teenistus juba algaks,“ ütles Beckford, kui pärast ristimist oma pöördumislugu rääkis. „Ma arvan, et see oli väga huvitav ja tore. Jutluseid kuulates mõistsin ja teadsin, et on aeg oma elu Jeesusele anda.“

Sarja lõpukõnes ütles adventkoguduse juht Jamaical Everett Brown, et kogudus jätkab praeguseid olusid arvesse võttes veebievangelismi. „See ei ole uue paradigma lõpp, vaid algus – me teeme Jamaica unioonis nüüd evangeeliumitööd teistmoodi.“

Brown julgustas kogudusi uusi koguduseliikmeid, kes on kogudusega ühinenud digisarja kaudu, hoolitsusega vastu võtma, kuna nad on Jumala silmis väärtuslikud. „Ma soovin teid julgustada, et te armastaksite neid, nii et nad võiksid armastada omakorda oma sõbrad kogudusse, et ka nemad võiksid anda oma elu Jeesusele ja Teda järgida,“ sõnas ta.

Kolmenädalase sarja otsevaatajate ja selle järgneva ööpäeva arv oli YouTube’is ja Facebookis 8000 ja 10 000 vahel, 72 tunni möödudes kasvas vaatajaskond 200–300 %. Laupäeviti oli vaatajaid 14 ja 16 tuhande vahel. Sarja tegemine mobiliseeris kommunikatsioonitöölised kogu saarel, nad olid vabatahtlikud, nii et kõik tõrgeteta sujuks.
„Praegu, kui me ei tea, missugune on COVID-19-ga seotud tulevik, võib see sari olla tulevikuevangelismi musternäide Jamaicas,“ sõnas Jamaica koguduse kommunikatsioonijuht Nigel Coke.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat