Professionaalid pakuvad tuge kristlikus hingeabiportaalis Sinuabi.ee

Avaldatud 29.5.2020

Koroonapandeemia on tekitanud hulgaliselt psühholoogilisi probleeme ja vajaduse toetada inimeste vaimset tervist. Hädasolijate aitamiseks ja abivajajateni jõudmiseks on Eesti Kirikute Nõukogu (EKN) eestvedamisel koondunud kristlastest professionaalid - psühholoogid, terapeudid, hingehoidjad, meedikud, vaimulikud ja kaplanid - kristlikku hingeabiportaali www.sinuabi.ee.

Eesti Kirikute Nõukogu eetika ja eluväärtuste töörühma, SA Väärtustades Elu, Ühiskonnatöö sihtasutuse ja sotsiaalministeeriumi kaplanite koostöös loodud platvorm sinuabi.ee võimaldab abivajajal jagada oma muret, esitada küsimusi, saada abi teiste küsimustest-vastustest (foorum) ja teemakohastest linkidest (artiklid, videod jm materjal). Portaalist leiab EKN liikmeskirikute vaimulike, hingehoidjate ja kristlastest spetsialistide-psühholoogide kontaktid, et nendega vajadusel ühendust võtta. 

Teemad, millega tegeldakse, on toimetulek pinge, jõuetuse, üksilduse, leina, pereprobleemide, stressi, ärevuse, hirmu, väsimuse, vägivalla, eksistentsiaalsete ja isiksuse arengu küsimustega. 

Praeguseks on portaaliga liitunud 30 professionaali ning portaali täiendatakse pidevalt. Teenus on veebi- ja tekstipõhine ning mõeldud eelkõige neile, kes otsivad abi kristlastelt. 

Hingeabiportaali idee sai alguse märtsi lõpus toimunud 3D koguduse häkatonist. Portaali eestvedajateks on EKNi asepresident, vaimulik ja õppejõud Meego Remmel ning eetika ja eluväärtuste töörühma juht, psühholoog ja pereterapeut Karmen Maikalu. Projekti koordineerib Kristiina Krabi-Klanberg, kes põhjendab portaali vajadust nii: „Veebipõhine nõustamine on suhteliselt uus teenus, mis teeb abisaamise kättesaadavaks ka neile, kes elavad kaugemates maanurkades. Portaali kaudu saab küsida nõu ka nendelt spetsialistidelt, kellele ei ole seni olnud ligipääsu. Teenus on tasuta ja selle keskkonna loomisesse on vabatahtlikku tööd panustanud paljud asjatundjad, sealhulgas mitmed noored IT-spetsialistid.“ 

Veebihaldur vaatab esitatud küsimused iga päev läbi ja saadab need, mis vastavad sinuabi.ee teenuse põhimõtetele ja sisule, spetsialistile vastamiseks. Samas on igaühel võimalik pöörduda oma küsimuse või murega ka otse vaimuliku või hingehoidja poole veebilehel avaldatud e-posti teel ning vajadusel konsulteerida edasiste (ka näost-näkku) kohtumiste osas. 

Kontakt:  

Sisulised küsimused Meego Remmel, tel 55 25 854, meego.remmel@mail.ee

Korralduslikud küsimused Kristiina Krabi-Klanberg, tel 51 68 334, info@sinuabi.ee

 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat