Helsingis toimus suur kristlik juhtimisseminar

Avaldatud 2.12.2007, autor Ivo Käsk, allikas Meie Aeg

Pastorid David Nõmmik ja Ivo Käsk osalesid 9.-10. novembril Global Leadership Summitil 2007 (GLS) Helsingis.

GLS on omalaadne juhtimisüritus, mille eesmärk on edendada kohalikke kogudusi üle maailma, süstides kogudusejuhtidesse iga-aastase doosi visiooni, väljaõpet ning ispiratsiooni. GLS on edasiarendus Leadership Summitist, iga-aastasest juhtimiskonverentsist USA-s. Sealse konverentsi jaoks ning konverentsil tehtud ettekannete videosalvestised moodustavadki GLS-i sisu. Käesoleva aasta sügisel kogunes 77 eri linnas 32 eri riigis kümneid tuhandeid kogudusejuhte, et jälgida ettekandeid, teha rühmatööd ning seltsida hulga teiste sama meelt kogudusejuhtidega.

Helsingisse sõitis u 60 inimest Eesti eri kogudustest ning Soome adventkirik oli esindatud u 50 inimesega. Nii nagu sel aastal sponsoreerib üritus ka 2008. aastal sadakonda Eestist osaleda soovijat madala osavõtumaksuga.

GLS korraldaja Willow Creek Association (WCA) asutati 1992. aastal ühendamaks omavahel tegusaid kogudusi ning koondamaks strateegilist visiooni, väljaõpet ning ressursse. WCA peab oma kutsumuseks teenida Kristust järgivaid kogudusejuhte, kelle eesmärk on ehitada piibellikult toimivaid kogudusi – tõelisi „Apostlite tegude 2. ptk usu kogukondi”, mis otsivad kadunud inimesi ning teevad neist täielikult pühendunud Kristuse jüngrid. WCA ühendab enam kui 12 000 liikmeskogudust 90 eri konfessioonist ja 45 riigist. WCA juht Bill Hybels ütleb, et kohalik kogudus on maailma lootus – ei ole olemas midagi muud sellist nagu kohalik kogudus, kui see toimib õigesti. Sest kohalik kogudus on see, mis viib sõnumi Jeesusest Kristusest ja Tema puudutuse kohalikku kogukonda.

Selleaastase Helsingi GLS-i esinejad olid muuhulgas Bill Hybels, Colin Powell, Michael E. Porter, John Ortberg, Carly Fiorina, Richard Curtis, Marcus Buckingham – segu pastoritest ja maailma tuntud tippjuhtidest, et kõigilt midagi õppida.

Asjast enam huvitatuil võimalik külastada GLS-i kodulehekülge aadressil http://www.willowcreek.com/international/
Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat