Ülistuskontsert Tartu kirikus

Avaldatud 17.7.2007, allikas Meie Aeg, autor Mervi Cederström

Inimesed, kes 14. juuli õhtul Tartu kirikusse jumalateenistusele tulid, nägid maja ees ja sees ringi liikumas tervet hulka kollastes T-särkides noori. Needsamad noored sisustasid terve teenistuse, esitades ülistuslauludest ja nende vahele loetavatest piiblisalmidest programmi. Kontsert toimus Rahvusvaheliste Kirikunoorte Laulu- ja Suhtluspäevade raames.

Seda üritust korraldas organisatsioon nimega Youth Alive International, mis omakorda on osa suuremast organisatsioonist nimega Churches Alive International. Organisatsiooni juhitakse USA-st, ent üritusi korraldatakse ka eri riikides üle Euroopa. Tegu on interkonfessionaalsete üritustega. Sel korral Tartus toimunud üritustest võtsid osa vähemalt nelja kiriku noored: luterlased, baptistid, adventistid ja Elu Sõna koguduse liikmed kolmest riigist: Eestist, Lätist ja USA-st. Meie kirikut esindasid noored Tartust, Tallinnast ja Valgast. Kolmepäevane üritus algas juba reedel, mil õpiti laule vaheldumisi vaimulike aruteludega. Laupäeval toimus kontsert niisiis adventkirikus, õhtul veedeti aega väikesel piknikul ning üritus päädis pühapäeva hommikul esinemisega EELK Tartu Pauluse koguduse jumalateenistusel.

"Tore oli näha neid noori, kes olid kokku tulnud selleks, et lauldes Jumalat ülistada ja üksteisega sõbrustada. Pärast kontserti oli kahju, et see kõik nii kiiresti lõppes, oleksin tahtnud neid veel ja veel kuulata ja kaasagi laulda. Selle ürituse eestvedajad teevad tänuväärset tööd, pakkudes noortele võimalusi omavahel uusi kontakte luua ja vaimulikel teemadel vestelda. Eriti hea meel on mul selle üle, et ka meie kogudusest võttis väike hulk aktiivseid noori neist Laulu- ja Suhtlupäevadest osa," ütles Tartu koguduse pastor Rein Kalmus.
Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat