Hingekosutav kontsert Tallinna adventkirikus

Avaldatud 7.5.2007, allikas Meie Aeg

Tallinna adventkirikus kõlasid laupäeva, 5. mai õhtusel kontserdil klassikalise muusika helid, kui Eda Zahharova, Ain Orav, Ksenia Kutshukova, Andrei Bogatsh laulsid nii uuemaid kui vanemaid palu. Klaveril saatis Tiiu Jürma.

Kontsert-jumalateenistuse esimeseks numbriks oli G. F. Händeli „Rahu ja troosti”, mille esitas Eda Zahharova. Händeli ooperist „Xerxes” kuulsime „Romilda aariat” Ksenia Kutshukova esituses ja „Ombra mai fu´d” Andrei Bogatshi esituses. Kavas oli ka neli Mart Saare soololaulu, mille esitasid Ksenia ja Andrei. Saare soololaulud on väga kaunid, „saarelikku” omapärast meloodiat täiustab tihe klaveripartii, mida saatis nauditavalt kergelt ja kaunilt klaveril Tiiu Jürma.

Erilise tunde inimeste südamesse toob armastatud helilooja Rein Kalmuse „Laulmata laul”, mis on palju aastaid kõlanud adventkirikutes üle Eesti, ka möödunud kevadpidustustel Pärnus. Sellelgi korral oli solistiks Eda. Õnnelikud olime meie, kes kuulsime esiettekandes Reinu uut soololaulu „Ootus”, solistiks Eda. See oli ka õhtu muusikaline üllatus. Tuttavlikult laia ja põneva harmooniaga klaverisaatele kirjutatud schönberglik-saarelik soolopartii. Laul, mida tahaks jälle kuulata.

Kontsert lõppes kahe palvelauluga, A. L. Webberi „Pie Jesu”, mida laulsid Ksenia ja Andrei. Säravpuhta häälega Ksenia ja itaalialikku välimuse ja sametpehme tämbriga Andrei duett oli hingeminev palve. Meie kõikide südamed laulsid kaasa Eda ja Aini südamest tuleva palvega: „Luba meil, Jeesus, saada, olla ja jääda Sinu lasteks“ C.Francki „Panis Angelicuse” kaudu.

Laulude vahel mõtiskles pastor Arne Kriisk Peetruse loo kaudu tormide, karmide tuulte ja maruliste lainete üle. Ainult Jeesusele vaadates ja Jumala rahu oma südames hoides jääme tormidest ja tuultest räsimata.

Jumala armastuse, rahu ja troosti sõnum viib meid edasi. Need, kes igatsevad saada kord päästetud, nendele on veel üks laul LAULAMATA LAUL, MOOSESE VÕIDULAUL.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat