Pastor vastab: Keda adventpastor laulatab?

Avaldatud 1.12.2009, rubriik Pastor vastab, teema Kogudus, autor Jaanus-Janari Kogerman

Küsimus

Millal saab toimuda kiriklik laulatus adventpastori poolt?

Vastus

Adventkogudus usub, et abielu peaks olema Jumala poolt õnnistatud side mehe ja naise vahel, mis on üks õnneliku ja eduka kodu eeltingimus.

Abielu on keerukas side - see on kahe inimese ja Jumala ühine liit. Väga sageli tehakse tänases maailmas see viga, et Jumal jäetakse abielust kõrvale ja üritatakse ise hakkama saada. Ja mõnigi kord tundub ka kõik õnnestuvat, kuid paraku ei saa abielu ilma Jumalata täita seda rolli, mille Looja Eedeni aias sellele andis.

Kuid abielu edukus sõltub väga suurel määral sellest, milline on mehe ja naise vaheline suhe ja ühtsus. Tegelikult on hädavajalik, et abikaasasid ühendaks peale suure armastuse tunde ka ühised vaimulikud väärtused ja elupõhimõtted.

Vana Testamendi prohvet Aamos küsib: Kas kaks kõnnivad koos, ilma et oleksid ühel nõul? (Aamose 3:3). Selline kooselu, kus abikaasad soovivad elult saada erinevat tulemust, ei ole just see, mida tõeline kristlik abielu võiks pakkuda.

Selleks, et abielu võiks olla õnnistusterohke, laulatavad adventkoguduse pastorid vaid kahte adventkoguduse liiget.

Kui adventkoguduse liige on abiellunud mittekoguduseliikmega, siis teeb kogudus (ja ka adventkoguduse pastor) omalt poolt kõik, mis võimalik, selleks, et aidata seda paari täielikule ühtsusele Kristuses.

Jaga Facebookis