Pastor vastab: Mida on vaja, et saaksin lasta ennast ristida?

Avaldatud 6.11.2009, rubriik Pastor vastab, teema Kogudus, autor Kaido Kask

Küsimus

 Mida on vaja, et saaksin lasta ennast ristida? Millistele punktidele pean vastama? Oletame, et inimene, kes usub siiralt, soovib lasta ennast ristida, aga tal on selliseid pisiasju, arusaamu, mis ei kattu identselt adventistide omadega, siis kas ristimine on reaalne?

Vastus

Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus ristib inimesi ainult nende liitumisel kogudusega. Selleks, et liituda kogudusega, tuleb pöörduda koguduse pastori poole. Pastor vestleb inimesega ja õpetab teda koguduse põhiõpetuste järgi. Kui pastor on veendunud, et inimene on uuesti sündinud ja valmis kogudusega ühinema, siis ta esitab inimese soovi koguduse juhatusele. Kui juhatus leiab samuti, et inimene on valmis kogudusega ühinema, siis esitatakse inimese soov täiskogule. Kui inimene väljendab täiskogu ees oma usku Jumalasse ja soovi ühineda kogudusega, siis täiskogu hääletab tema kogudusse vastuvõtmise poolt. Seejärel lepitakse kokku ristimise aeg ning koht ja ristimine võibki toimuda.

Kogudusega ühineda soovija peab astuma esimese sammu - ta peab pöörduma oma sooviga pastori poole ja pastor korraldab seda asja edasi.

Jaga Facebookis