Piiblipäev 2016 – 23. aprillil Türil

Avaldatud 9.3.2016, allikas Meie Aeg

Adventkoguduse tänavune üle-eestiline piiblipäev on 23. aprillil Türil Türi ühisgümnaasiumis (Tolli 62). Piiblipäeva moto on „Sära nagu...” ning viktoriini alusmaterjaliks Vana Testamendi raamatud, kus on kuni neli peatükki: Joel, Obadja, Joona, Nahum, Habakuk, Sefanja, Haggai, Malaki. Lisaks mototeemalistele aruteludele ja piibliviktoriinile saab osa erinevatest töötubadest.

Piiblipäev algab hingamispäeva hommikul kell 9.45 avamisega, sellele järgneb õppetükitund (samal ajal on lastetunnid) ning kell 11.00 on kavas jutlus, mille raames neli kõnelejat – Marta-Liina Kanter, Mervi Kalmus, Jaanus Tilk ja Vadim Skrypiy – räägivad säramisest ning põlemisest.

Pärast lõunasööki on aeg töötubade käes. Piiblipäevale tulijad saavad valida erinevate tegevuste vahel ning päeva sujuvamaks korraldamiseks tuleb oma eelistus ära märkida juba registreerumisel.

Piiblipäeva töötoad

Kuldvillaku töötoas moodustavad osalejad rühmad ning vastama peab küsimustele, mis on koostatud jooksva aasta teemade ja sündmuste põhjal, olgu selleks siis õppetükiteemad, advent.ee lehel ilmunud uudiste teemad või veel midagi muud. Küsimuste ja vastuste ainuke piir on ajaline – jaanuar 2016 kuni 22. aprill 2016. Kuldvillaku koostab Andres Kaaver ning läbiviijateks on Riti Ly Lukk ja Merike Suits.

Põlemise töötuba juhendab Türi ühisgümnaasiumi keemiaõpetaja Rutt Olesk. Selles töötoas uuritakse, mis on säramine ja põlemine keemilises tähenduses. Nagu keemiale kohane, tehakse ka katseid. Sellesse töörühma mahub 24 inimest ja katseid tehakse paarides. Töötoal on ka vanusepiirang – siia saavad ennast registreerumisel kirja panna üle 10-aastased osalejad. Noored osalejad võiksid leida endale vanema kaaslase, kellega koos katseid teha.

Suhtesädeme töötoa teema keskendub, nagu nimigi ütleb, suhetele. See töötuba jaguneb kaheks: Rain ja Kaie Siimu töötuppa on oodatud kõik need, kel on juba abikaasa või kihlatu – koos arutatakse sädeme hoidmise üle; Annemai ja Allan Jallai ootavad enda juurde neid, kes alles mõtlevad, kuidas suhteid alustada, mida tulevases kaaslases otsida ja silmas pidada ja kuidas keerulisemates olukordades sädet hoida.

Maastikumängu töötuppa on oodatud algkooliealised ja varateismelised. Rühmade kaupa lahendatakse ülesandeid, mis tuleb ise koolimajast või selle ümbrusest üles otsida. Rühma peale on tarvis Piiblit. 

Alla viieaastastele lastele on mõeldud joonistamise töötuba. Türi koguduse lastetöö juht Mall Kaaver toob klassi jutud ja lood ning palju pabereid ja pliiatseid. Piiblipäeva osalejad toovad särasilmsed väikelapsed ja töötuba saab täis sädet.

Töötuba, mis kannab ingliskeelset pealkirja Be one light, jääb kooli aulasse. Samal ajal kui tegutsevad teised töötoad, saavad huvilised aulas vaadata Trans-Euroopa divisjoni aruandevideot, mis esitati 2015. aastal toimunud peakonverentsi töökoosolekul San Antonios. Videoaruanne on eestikeelsete subtiitritega. Sama video pannakse pärast piiblipäeva üles advent.ee lehele, nii et ilma ei jää sellest keegi. Korraldajad loodavad, et enamus piiblipäeval osalejaid leiab endale aktiivsema tegevusega töötoa.

Õppetükitund, jutlus ja piibliviktoriin tõlgitakse ka vene keelde, ent töötubade tegevus käib eesti keeles, v.a maastikumängu küsimused – need on olemas ka vene keeles. Piiblipäeva korraldajad loodavad, et iga vene emakeelega inimene leiab vajadusel endale sõbra, kes aitab töötoa eestikeelsest jutust aru saada.

Piibliviktoriin

Piibliviktoriini küsimused koostab, nagu möödunudki aastal, Toomas Lukk, kõik küsimused on ka vene keeles. Seekord ei pea piibliviktoriinil osalema linnade kaupa, võib moodustada ka segameeskondi. Igas meeskonnas võib olla kuni kuus inimest. Piiblipäeval osalevad pastorid moodustavad oma meeskonna, see tähendab, et tavameeskonnas pastor või piiblitööline osaleda ei tohi. Igal meeskonnal peab olema nutiseade, millega viktoriinil osaleda.

Korraldus

Piiblipäeva muusikalise osa ja laulude osas juhatab rahvast SPOTi bänd.

Lisaks ülalnimetatule saab piiblipäeval kogeda osadust, veeta koos ilusa kevadise hingamispäeva, täiendada oma teadmistepagasit, leida edasiminemiseks uut sädet... Seda nimekirja võib igaüks ise jätkata.

Päevakava sisse mahub kaks söögikorda: lõunasöök ja õhtusöök.

Piiblipäeval avatakse koolimaja uksed kell 9:00, päeva lõpetame koos 18:30.

Registreerimine aadressil registreeri.advent.ee.

Otseülekanne

Jumalateenistusest ja viktoriinist toimub ka otseülekanne aadressil live.advent.ee ning ka adventkoguduse YouTube kanalis.

Piiblipäeva korraldajad kutsuvad: tere tulemast Türile!

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat